Задържаха неправоспособен водач на МПС в Стара Загора при опит за бягство от проверка

На 06.03.2019 г., около 03.30 ч., в гр. Стара Загора, на кръстовището на бул. “Цар Симеон Велики” и ул. “Родопи”, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е предприел действия за извършване на проверка на л.а. “Опел Корса”, при което водачът увеличил скоростта и се опитал да избяга. В района на ПГЕ “Джон Атанасов” автомобилът е спрян и е установено, че е управляван от 21-годишен мъж от гр. Велико Търново, неправоспособен водач на МПС, а в него е пътувало и 16-годишно момиче.

При извършената проверка е установено също, че автомобилът е противозаконно отнет около 03.25 ч. на 06.03.2019 г. в гр. Стара Загора, а преди това, на 05.03.2019 г., водачът е извършил кражби и на други два автомобила: в гр. Стара Загора, на л.а. “Форд Фиеста”, който оставил на път в близост до сградата на СБА, и на л.а. “Опел Астра” от гр. Левски, който получил повреда и е изоставен на АМ “Тракия”.
В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.346 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com