Задържаха дилъри на наркотични вещества при спец акция в Стара Загора

На 10.01.2020 г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР – Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпна дейност, свързана с разпространение на наркотични вещества.

На същата дата, около 20:30 ч., в гр. Стара Загора, на ул. „Гладстон“, е задържан 26-годишен мъж и други три лица на възраст 22 г., 28 г. и 31 г. и , всички от гр. Стара Загора. Извършени са процесуално-следствени действия – лични обиски и претърсване и изземване в жилищата на лицата, при които са намерени и иззети наркотични вещества – общо 317 гр. марихуана и 6,81 гр. метамфетамин.

Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК. С постановление на ОП – Стара Загора на 26-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража“ за срок до 72 часа. Срещу друго лице, задържано в хода на операцията – 28-годишен мъж от гр. Стара Загора, е образувано бързо производство по чл.354а, ал.3 т.1 от НК. Работата по случая продължава.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com