Сватби

Забраниха категорично гледането на кокошки в Стара Загора и храненето на котки под терасите

Милена Желева, общински съветник от ПП ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания, коментира, че в строителните граници на града категорично се забранява отглеждането на селскостопански животни. Ако в кварталите “Кольо Ганчев”, “Зора” и други градски зони досега са били отглеждани например кокошки, с новата наредба това вече е абсолютно забранено. Забраната не касае селата от общината, но за тях е уточнено по колко и от кои видове животни могат да бъдат отглеждани за лични нужди, в какви постройки, на какво отстояние от съседните дворове.

Глобите при нарушение на наредбата са от 50 до 2000 лв. При повторно нарушение сумите се удвояват спрямо максималния размер и в отделни случаи стигат до 5000 лв. за физически лица и 50 000 лв. за юридически лица.

Наредбата влиза в сила в края на ноември, като на стопаните е даден едногодишен срок да приведат личното си стопанство или промишленото отглеждане на животни в съответствие с нея.

Регламентирана е и категорична забрана за отглеждането и оставянето на домашни любимци на открити тераси денем и нощем, както и в мазета или тавански помещения, в общи части на жилищните сгради, в гаражи и междублокови пространства.

Не се допуска навлизането на домашни любимци в зелените площи при преминаване по алеите в паркове и градини.

Забранява се и деца до 14-годишна възраст да водят агресивни кучета и кучета от гигантски породи, както и от породите питбул и бултериер на обществени места.

Новата наредба забранява и храненето на безстопанствени животни (котки и кучета) непосредствено до входовете и под терасите на жилищните сгради, както и на детски площадки, дворове на детски градини, училища, болници и административни сгради.  НБП Радослава Рашева.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com