Жив плет заменя дърветата край Второ основно училище от юг

Жив плет ще огражда футболното игрище на Второ основно училище „П. Р. Славейков“. Храстите ще заменят дърветата, които се наложи да бъдат отстранени при ремонта на южния зид, реши комисия. В нея са участвали ландшафтни архитекти, строителите и  инженерите-конструктури на новата ограда.

Осем липи и една акация са описаните дървета преди обновяването. След като старата каменна ограда беше съборена, стана ясно, че трябва да се премахнат четири от липите и акациятакоято беше изсъхнала, обобщи за Радио Стара Загора Николай Стоев, началник звено „Озеленяване и комунални дейности“ в Община Стара Загора.

Четирите липи, които са в най-добро фитосанитарно състояние, ще бъдат запазени като се изпълни т. нар. контрафорс, уточни Николай Стоев.

По думите му на мястото на отрязаните дървета е невъзможно да бъдат засадени нови, защото кореновата им система ще наруши и новата  ограда. 

Според Закона за устройство на територията дърветата трябва да бъдат на минимум 3 метра отстояние от огради и подобни съоръжения, в това число трябва да се има предвид и кореновата им система“, обясни Николай Стоев.

Радио Стара Загора

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com