Connect with us

Стара Загора

Живко Тодоров: Ще подготвим обществена поръчка за проектиране на бъдещата спортна зала

Published

on

Общинска администрация ще подготви задание за обществена поръчка за изготвяне на технически проект за Многофункционалната спортна зала.

Това ще стане след среща с Камарата на архитектите, която се предвижда да се проведе в следващите дни, обяви кметът Живко Тодоров. Така директно ще бъде избран проектант, тъй като ако се върнем на предишната фаза, ще изгубим още една година, поясни той.

На срещата ще се дискутират всички въпроси свързани с бъдещата зала, за която до момента са осигурени 14.5 млн. лева. „Средствата са в сметката на община Стара Загора и тези пари няма как да бъдат изгубени. Индикативната стойност, която е заложена за изграждане на залата, е 25 млн лева, но дали градът има нужда от толкова голяма зала ще изясним с Камарата на архитектите и ще се съобразим с тяхното мнение. Има вероятност да осмислим и стесним проекта в рамките на 14.5 млн лева“.

По повод внесената точка в дневния ред на януарската сесия за определянето на залата като обект от първостепенно значение, Тодоров заяви, че тя е внесена много преди решението на КЗК

Комисията отмени идейния проект за бъдещата спортна зала заради конфликт на интереси. Решението й от 14 януари е след подадена жалба от един от участниците в конкурса.

В него е заявено, че се отменя решението на кмета на община Стара Загора за класиране на участниците в конкурса и връща преписката на възложителя с указание за прекратяване на процедурата.

В изпратено по преписката становище кметът на община Стара Загора Живко Тодоров намира жалбата за неоснователна.

„Стартирахме конкурс за идеен проект, колективът трябваше да изготви и технически проект. Подготвихме задание, обявихме конкурс. Той е таен, не се знае какъв е колективът, а за председател на журито поканихме ректора на ВИАС, защото това би гарантирало професионализъм и експертиза.

Комисията класира най-добрият според тях проект. Дали има конфликт на интереси, е трябвало да се декларира от участника. Тъй като това не е направено няма как да са наясно хората от общината кой в какви интереси се намира. Бях уведомен за жалбата и заявих, че ще изчакам решението на КЗК.

Веднага щом излезе, заявих, че ще се съобразим с него и няма да го обжалваме, ще прекратим конкурса, защото класираният на първо място участник, в някаква степен ни е подвел като не е декларирал конфликт на интереси.

Той има право да обжалва и ние ще изчакаме решението на ВАС, ако има такава жалба“, обясни кметът Живко Тодоров.

Дарик

Стара Загора

Виж с коя бюлетина номер ще се явяват партиите и коалициите на парламентарния вот

Published

on

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за гласуване в парламентарните избори на 4 април.

Първата партия, която бе изтеглена от избирателната кутия по време на жребия бе “Възраждане на отечеството” с бюлетина номер 12 за предстоящия парламентарен вот.

Патриотична коалиция “Воля-НФСБ” получи номер 24 в бюлетината за гласуване, ПП “Благоденствие” – обединение и градивност получи номер 23, “Граждани от протеста” – 17, ПП “Глас народен” – 19, Движение на непартийните кандидати – 20, Партия на зелените – 25, Пряка демокрация – 30, “Атака” – 7, ПП “Правото” – 22, Републиканци за България – 21, ПП “Общество за нова България” – 26, ДПС – 9, ПП “Нация” – 15, Коалиция “Изправи се! Мутри вън!”- 18, Български съюз за директна демокрация – 27, ПП ВМРО – 1, ГЕРБ-СДС – 28, Български национален съюз – 3, “Възраждане” – 5, Движение заедно за промяната – 13, БНО – 14, Българска прогресивна линия – 10, Ние, гражданите – 2, БСП за България – 4, ПП “Има такъв народ” – 29, Демократична България – 11, ПП АБВ – 6КОД – 8 и ПП МИР – 16.

Припомняме, че при предишните парламентарни избори през 2017 г. БСП и ГЕРБ имаха последователни номера, съответно 10 и 11. 

Тогава в парламентарния вот участваха 13 партии и 9 коалиции. 

Continue Reading

Стара Загора

Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод Националния празник 3 март и честване на 143 години от Освобождението на България

Published

on

„Уважаеми старозагорци,
Уважаеми гости на Стара Загора,

Днес, 3 март е денят, в който се прекланяме пред паметта и подвига на всички знайни и незнайни герои, воювали за нашето свободно и достойно настояще. На този празничен ден, когато горди ще развеем българския трибагреник, нека не забравяме, че нашата свободата не е подарена, а извоювана благодарение на поколения българи, революционери, просветители и будители. Прекланяме се пред всички разпалили пламъка на родолюбието, на историческата памет, на националното достойнство.

Нека помним, че в 3 март, в националния ни празник, са вплетени не само достойнствата ни като народ, но и нашата отговорност пред бъдещето.

Нека възпитаваме децата си в любов към Родината и бащиното огнище, за да градим заедно, мъдро и все по-отговорно настоящето и идните дни. Делото на първостроителите, техните завети и мечти за силна и свободна България, са нашият пример за отговорност и патриотизъм днес.Техният завет е да бъдем единни, по-силни от всякога и да прегърнем нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България!

Честит Национален празник!“, се казва в поздравителния адрес на Тодоров.

Continue Reading

Стара Загора

Промяна в разписанието на обществения транспорт в Община Стара Загора на 3 март

Published

on

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че на празничния 3 ти март, вътрешноградските автобусни и тролейбусни линии на обществения транспорт ще се осъществява по обичайния си маршрут с неделно разписание.

Изключете правилната автобусна линия №51, която ще се изпълнява със съботно разписание.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com