Живи елхички за благородна кауза продават в горското стопанство на Стара Загора

За трета година Държавно горско стопанство Стара Загора се включва в благотворителната кампанията на Министерството на земеделието, храните и горите под надслов „Посади надежда“, която се провежда в партньорство с Фондация „Искам бебе“. По време на кампанията се продават живи елхички, а средствата тази година ще бъдат насочени към семействата с репродуктивни проблеми, съобщи за Радио Стара Загора управителят на ДГС инж. Иван Чергеланов.

Продажбата на елхичките вече започна и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември. В Стара Загора елхичките, които се предлагат, са в два размера – 80 см и 1,2 м, уточни Иван Чергеланов.  По-малките са на цена от 30 лв, а по-големите са по 40 лева. По пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъде дарена за каузата.

В рамките на кампанията Държавните горски предприятия ще предоставят общо над 10 000 елхички.

Всеки гражданин, който пожелае да се включи в инициативата и да си закупи живо коледно дръвче ще има възможност да го направи на 38 места в страната, които са публикувани на официалната интернет страница на Министерството. За Стара Загора продажбата им се извършва в административната сграда на ДГС на ул. „12-ти пехотен полк“ №22. Работното време е от 8 до 17 часа. 

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com