Стара Загора

Емигранти даряват пари за преустройство на ресторанта на Аязмото в Център за православно наследство

Български емигранти са заявили категоричните си намерения да преведат пари за превръщането на бившия ресторант на Аязмото в Център за православно историческо наследство с природонаучна сбирка и музей на митрополитите. Това съобщи арх. Петър Влахов, на когото е възложено да изготви същинския проект за промяна предназначението на бившия ресторант на Аязмото. Архитектът прогнозира, че проектът ще е готов до една година, а по първоначална преценка само за строително-монтажните работи ще са необходими около 5 млн. лева.

Сумата, която емигрантите имат намерение да дарят веднага след като бъде разкрита дарителската сметка, Петър Влахов определи като много добра, без да конкретизира точния й размер. Архитектът, който е и член на Епархийския съвет на Старозагорската митрополия, сподели, че той няма информация за дарителски намерения на бизнесмени от страната към момента.

Сграда на върха на парк „Митрополит Методий Кусев“ бе дарена на Митрополията с договор от 20 декември м. г. по решение на Общинския съвет от 31 януари м.г. радио Ст. Загора

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com