Експерти предупреждават: Снегът започна да вали, а в следващите дни ни очакват застудяване и…

Снегът започна да вали. Очаква ни застудяване, което ще продължи в рамките на 10 дни. Това заяви Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология в ефира на Нова тв.

“Снегът ще вали над Западна България и Централна-Северна. Най-много сняг ни очаква в южните, особено планински райони. Там се очакват и кодове за опасно време. Те се дължат на предстоящия силен вятър, който ще създаде условия за преспи и опасност по пътищата”, заяви експертът, цитиран от Блиц.

По думи на специалиста ни очаква арктически студ, който е наречен така само заради произхода ни, но това не значи, че не сме виждали и по-студено време.

“През следващите дни предстои застудяване. Температурите са нормални за зимата. Застудяването ще продължи в рамките на десетина дни, на два пъти. Единия път е днес и утре. След това ни очаква съвсем леко повишаване в неделя. Най-ниските минимални темпратури ще са около понеделник”, добави експертът.

Запитана какво време ни очаква през целия месец, Стойчева заяви: “След сегашното застудяване, колкото по – напред отиваме във времето, толкова повече намалява сигурността на прогнозата. Очаква ни зимен месец с температури средно за месеца около и под нормата. Това не значи че няма да има някой друг ден с по-високи температури от нормалното”. petel

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com