Сватби

Един убит, петима ранени след бой между роми в разградско село

Млад мъж почина, а петима души бяха ранени след сбиване между два ромски рода в село Брестовене, съобщава Дарик радио. Двама от участници в мелето са арестувани. Масовото сбиване, в което участвали повече от 50 човека, станало около 20:30 ч. в сряда, в центъра на селото.

Двете фамилии имали стара вражда. Едното семейство организирало сюнет за дете от рода, когато членове на другия род минали край празнуващите с кола и ги закачили. Последвал бой с юмруци, ритници, дървени колове, ножове и газов пистолет.

След боя общо шестима са откарани в болниците в Разград и Кубрат. Минути по-късно, вследствие на травми по главата, починал 26-годишният Али Хакъ. Двама от пострадалите са оставени под наблюдение в МБАЛ-Кубрат. Други трима са транспортирани в разградската болница с наранявания на крайниците и главите и един – с фрактура на черепа. Двама от участниците в сбиването – Абедин Зекерие – на 36 години и Али Али – на 27 години, са задържани по обвинение в убийство. Разследването по случая продължава.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com