Стара Загора

Европейска седмица на мобилността в Стара Загора

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с политическата и финансовата подкрепа на ГД „Околна среда” и ГД „Транспорт” на Европейската комисия. Тя се отбелязва вече 14 години. А 22-ри септември е традиционно обявен за Ден без коли.
През тази година „Европейската седмица на мобилността” и „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно” обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност. Запазвайки заглавието „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно”, комбинираната инициатива ще взаимства най-добрите аспекти от всяка кампания, като разширява своя призив и обхват и улеснява ангажирането на заинтересованите участници. Европейската седмица на мобилността остава основният компонент на ключовата кампания.
В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора организира на 25.09.2015г. традиционно отбелязване на тази паневропейска инициатива. Събитието се провежда в партньорство с Центъра за наука, изкуство и култура – Младежки дейности към Община Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, сектор „Пътна полиция”, Български младежки червен кръст – Стара Загора и Младежки общински съвет.
Тази година, Европейската седмица на мобилността в Стара Загора ще бъде отбелязана с деца от IV-VI клас от II ОУ „П. Р. Славейков” и IV ОУ „К. Христов”. Събитието ще протече в три етапа – теоретичен урок за правилата на движение и предвижване с велосипед в градска среда, тестване на новоизградените велоалеи в централна градска част и демонстрация на оказване на долекарска помощ при възникнал инцидент. За участниците има предвидени специални награди и материали от Европа Директно – Стара Загора.
Началото на събитието ще бъде на 25.09.2013г. от 15:30 часа пред Драматичния театър „Гео Милев”, с теоретичната част, представена от сектор „Пътна полиция”, след което участниците ще се придвижат с велосипеди по изградените велоалеи до парк „Житния алан”, където ще бъде проведена демонстрация на долекарска помощ от Българския младежки червен кръст.
Всички деца от IV, V и VI клас могат да се включат в събитието. Единственото условие е да бъдат със своя велосипед и добро настроение.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com