Сватби

Дончев: Не можем половин година преди местните избори да превръщаме всичко в избори

Предизборната кампания все още не е започнала и ние не можем половин година преди местните избори да превръщаме всичко в избори. Това каза Томислав Дончев, вицепремиер и министър по европейските фондове в ефира на „Преди всички” по БНР, във връзка с предизборната кампанията за предстоящите местни избори и ще има ли участие в селекцията на кандидатите на ГЕРБ.

На въпрос във връзка с посещението на министър – председателя във Варна и коментарите в някои медии, че това може да се определи като предизборна кампания Дончев заяви: „Има много поводи за посещението на отделни места в страната – или оглед на обекти, или срещи с хора, или решаване на различни местни предизвикателства. Това, че има местни избори не е повод три или шест месеца преди тях никой да не пътува никъде”.

По отношение на това, дали той ще вземе някакво участие в селектирането на кандидатите за кмет на ГЕРБ, Томислав Дончев обясни, че предвид коалиционния характер на това правителство, би се получило неловко или грозно, ако един или двама министри на различни политически сили се озоват в един и същи град, агитирайки или подкрепяйки различни кандидат.

По думите му, това звучи нелепо, въпреки, че подобно нещо се е случвало и преди по време на тройната коалиция.

„Позиция на правителството е да се ограничи максимално посещението и прякото ангажиране на министри от кабинета, по време на предизборната кампания”, каза той и добави, че тази позиция е продиктувана от многото предстояща работа на кабинета.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com