Сватби

Доклад на ОЛАФ потвърди санкциите от по европейски проект от предишния кметски мандат

Докладът на ОЛАФ от извършеното разследване във връзка с изпълнението на договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Община Стара Загора – за по-добро административно обслужване чрез електронното правителство” потвърждава наложените от националните контролни органи санкции на общината в размер на 1 млн. 055 хил. лв.
Писмото с доклада на Европейското бюро за борба с измамите ОЛАФ е получено в Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет” и в Община Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров. Копие от него е изпратено до Министерството на вътрешните работи на България.
Делото на ОЛАф по случая започва на 29.03.2010 г., а разследването тръгва от 01.07.2011 г. Община Стара Загора, като бенефициенто по проекта, е уведомена за разследването на 12.04.2013 г.
Разследващите установяват, че бенефициентът е нарушил финансовите интереси на ЕС и че проектът не е изпълнен, според изискванията на европейското и българското законодателство, пише в доклада на ОЛАф.
Проектът е на обща стойност 2 млн. 055 хил., които са изплатени от Община Стара Загора с бюджетни средства предварително. Финансовите корекции и непризнатите разходи в размер на 1млн. 055 хил. лв. не са възстановени на общината.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com