Свържете се с нас

Стара Загора

Днес гласуват бюджета на Община Стара Загора за 2024г.

Published

on

На извънредно заседание местният парламент в Стара Загора ще гласува бюджета на Общината за 2024г.. Общо 6 предложения залягат в дневния ред на сесията, която стартира в 10ч. в зала „П.Р.Славейков“.

Над 251млн.лв. е размерът на бюджета на Стара Загора, внесен от общинска администрация. Финансовият документ премина в края на януари обществено обсъждане, а впоследствие бе разгледан и от комисиите към Общинския съвет. В структурата на бюджета 168млн.лв. са държавно делегираните дейности. 83млн.лв. или 33% са собствените приходи. Прави впечатление огромният преходен остатък, който достига 35млн.лв. малко повече от половината от споменатата сума е по линия на държавно делегираните дейности. Планираните приходи в общинската хазна от местни данъци възлизат на 29млн.лв, а други 19млн.лв. се залагат да постъпят от такси. Близо 3,5млн.лв. се очакват да дойдат по линия на общинска собственост.

Заедно с Бюджет 2024г. на Стара Загора в дневния ред на сесията влизат и приемането на “Програма за управление на Община Стара Загора за мандат 2023-2027г., годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, промяна в структурата на общинска администрация, избор на управител на ДКЦ I. Съветниците трябва да дадат съгласие и за изпълнение на дейностите по проект „Основен ремонт на лекоатлетическа писта на тренировъчен стадион „Берое“.

 

Продължете с четенето

Стара Загора

„Берое“ отново отваря фенмагазина и ще продава абонаментни карти

Published

on

ПФК „Берое“ стартира продажба на абонаментни карти за оставащата част от домакинските срещи от сезон 2023-2024 г., съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.
Картите ще се продават от четвъртък (22 февруари) в Официалния фен магазин на „Берое“, който се намира на стадиона под Аязмото (северозападен вход). Магазинът ще работи до събота включително (14-18 ч.)
В деня на мача срещу „Лудогорец“ (26.02) абонаментни карти ще може да закупите и от билетната каса на южния вход.
Цените са както следва:
Обикновена абонаментна карта: 50 лв.
ВИП карта: 300 лв.
Продължете с четенето

Стара Загора

Двойно вдигат таксата за „Зелена зона“ в Стара Загора

Published

on

Двойно увеличение на таксата за паркиране в т.нар. „Зелена зона“ в Стара Загора предлага общинската администрация. Така един час престой за автомобил вече ще струва два лева, ако предложението бъде одобрено на предстоящата в края на месеца сесия на местния общински съвет. За Радио Стара Загора зам.-кметът Радостин Танев коментира, че това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част, като припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт. И е най-ниската в страната.

Предвижда се повишение и на годишните карти за бизнеса. От 500 стават 1000 лв., което излиза по 2,74 лв. на ден, уточни още зам.-кметът.

Танев допълни, че вече са отстранени и проблемите с повечето паркомати в града.

Работи се и по проект за цялостна нова система за паркиране в града. На автоматите ще може да се плаща с карти, ще има възможност да се виждат и свободните места за паркиране.

Продължете с четенето

Стара Загора

Условна присъда получи бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Published

on

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в хода на досъдебното производство между Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника на мъжа. Това става ясно от писмен отговор до Радио Стара Загора от Окръжен съд – Стара Загора.

Пред Съда извършителят е признал вината си за това, че на 28 ноември, миналата година без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните средства, е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Количеството е било в особено големи разбери  – марихуана с общо тегло малко над 15 килограма, на стойност над 300 000 лева.  

Издадена условна присъда  от 3 години „лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок. Освен това мъжът ще заплати и глоба от 10 000 лева. Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com