Connect with us

Стара Загора

Ден на Бялата Луна, на Христос и християнската вяра, на любовта, милостта и състраданието

Published

on

Отнасяйте се към другите така, както бихте искали те да се отнасят към вас

Венера в квадратура с Нептун – хората могат да бъдат непостоянни в чувствата си, прекалено чувствителни, подложени на идеализация и влиянието на въображението. Любовните отношения ще бъдат подложени на изпитание. Не предявявайте претенции към партньорите си и не изневерявайте. Вибрациите на аспекта са по-неблагоприятни за жените. Лесно могат да изпаднат в униние и меланхолия. Можете да претърпите загуби, кражби или измами във всичко свързано с парични средства. Лесно може да се получи алкохолно натравяне. Бъдете внимателни с наркотичните и лекарствените средства.

Луната се движи на празен ход от 05:26ч до 10:11ч. Период, в който нищо важно не трябва да се предприема.

Луната е в знак Дева до 10:11ч, след което преминава в знак Везни.

Благоприятно време за бързо протичащи задачи и всичко, бързо губещо актуалност. Посредничеството на приятели, роднини, а също и техните съвети могат да бъдат твърде ефективни. Може да се намерят нови решения на стари проблеми. Повишава се чувствителността към проявите на грубост и дисхармония. Луната във Везни носи добро и радостно настроение. Прави ни по-контактни. Може да ви се прииска да се срещнете със стари познати, да прекарате малко време в приятна компания.

Благоприятно се отразява и върху семейните отношения, лесно се стига до компромиси. Уязвими са бъбреците и пикочния мехур.

Продължава 12 лунен ден до 16:47ч на 4 май (от 15:31ч на 3 май)

Ден на Бялата Луна, ден на любовта, на Христос и християнската вяра, на милостта и състраданието. Отнасяйте се към другите така, както бихте искали те да се отнасят към вас и тогава ще намерите спокойствие, любов и радост. Добре е да се посвети повече време на дома, семейството.

Символи – Чаша (Чашата на Граала), сърце. Благоприятно е да се посети църква и да изразите молбите си, които в този ден биват чути свише. Молитвите отправени в този ден, ако са искрени, обезателно се сбъдват.

Това време не подхожда за активна и бурна дейност. Не трябва да се сключват важни сделки, да се подписват важни контракти, неподходящо за купуване-продаване на недвижима и движима собственост, търговски и финансови операции.

Най-добрият ден за започване на лечение. Не трябва да претоварвате сърцето. Подходящо е за работа със сърдечната чакра, за зареждане на лечебна вода, медитация върху топаз. Полезно е да се чете историческа информация, окултна литература, информация за реинкарнацията и кармата. Не яжте груба храна, пийте много течности (сокове).

Не трябва да плачете и да се сърдите. Ако го допуснете, ще останете дълго в това състояние. В този ден са нужни прояви на милост и състрадание. Този, който не ги прояви, също няма да получи милост от другите. Енергията на деня предразполага за правене на добро. Подходящо за дарения, милостиня, благотворителност.

Следва 13 лунен ден от 16:47ч на 4 май до 18:05ч на 5 май

Всичко, което ви заобикаля ви дава важна информация, която трябва да запомните. Възможно е да се върнат отново стари проблеми. В този лунен ден трябва да се извлече полза даже от неприятностите. Помнете, че заедно с проблемите ни се изпращат знания и умения, а също и всевъзможни щастливи стечения на обстоятелствата. Вместо да се дразните на даден проблем, гледайте на него като добър шанс да оправите всичко по най-добрият начин

15 слънчев ден – Много мирен, спокоен и светъл ден. Атмосферата му е проникната от хармония и любов. Всичко днес трябва да носи радост. Важно е да се настроите на вълните на доброжелателността, учтивостта и благодарността. Проявата на тези качества са важни сега повече от всякога. Могат да станат събития, които да определят по-нататъшната ви съдба, но импулс дават именно отношенията.

novini.bg

Continue Reading

Стара Загора

Опашки за ваксини в ДКЦ 1 в Стара Загора

Published

on

Повишен интерес към поставянето на ваксина отчитат във ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 в Стара Загора. През вчерашния ден там са поставени над 100 ваксини, докато за цялото време през октомври преди това техният брой е бил около 300, съобщи в интервю за Радио Стара Загора управителя на здравното заведение д-р Георги Лисичков. 

Той допълни, че в Центъра разполагат и с трите ваксини, разрешени за употреба в Европейския съюз.

От започването на работата на ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 там са поставени над 8000 ваксини, съобщи още д-р Лисичков. Най-много са поставените ваксини през май – 2007. БНР

Continue Reading

Стара Загора

В три старозагорски общини учениците ще учат дистанционно

Published

on

Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево преминават на онлайн обучение за две седмици, тъй като заболеваемостта в тях е над 750 на 100 000 души население.

Учениците от Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан ще учат на ротационен принцип с 50% присъствени занятия. В тези общини заболеваемостта е е между 500 и 750 на 100 000 души.

Това гласи нова заповед на директора на РЗИ Стара Загора. В късния следобед вчера беше съобщено, че се преустановяват на присъствените учебни занятия за всички ученици от областта. По-късно обаче е издадена нова заповед.

В Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево и Павел Баня, където заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 000, се преустановява присъственото обучение на 50% от паралелките в училищата, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или при карантиниране на 30% от паралелките. Учебните занятия се осъществяват по утвърден от директора график.

На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души.

Най-висока е тя в община Стара Загора – 884.569. В Казанлък е 532.113, в Мъглиж – 481.83, в Николаево –  330, в Гурково – 589,04, в Павел баня – 233.8, в Опан – 845.07, в Раднево – 857.22, в Гълъбово – 533.4, в Чирпан –  581.12, в Братя Даскалови – 392.55.

Continue Reading

Стара Загора

Задигнаха сумата от близо 500лв. от монетник на детско съоръжение, разположено в парк в Стара Загора

Published

on

На 20.10.2021г., в 11:00 часа, в Първо РУ-Стара Загора, е получено съобщение за взломен монетник на детско съоръжение, разположено в парк в областния град.

По данни на собствениците, деянието е извършено за времето от 19.10.2021 г. до 10:30 ч. на 20.10.2021 г. и липсва сумата от около 500 лева. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com