Connect with us

Стара Загора

Ден за проява на щедрост, любов и алтруизъм

Published

on

Пълнолуние в знак Дева в 10:17ч. 

По това време хората са във физически подем, но с емоционална затормозеност. Най-чувствителните натури започват да изпитват тревога, безпокойство и дискомфорт. Действието на лекарствата се увеличава, но и страничното им действие също се усилва, ако има такова. Психическата дейност се изостря, затова творческите хора (художници, поети) получават прилив на вдъхновение, а криминалните натури – допълнителен стимул към престъпни замисли. В този период не вземайте сериозни решения.

Луната е в знак Дева до 21:18ч на 28 февруари

С преминаването на Луната през знака на Девата хората стават забележимо по-практични. Всичко приемаме много сериозно, ставаме по-отговорни, дисциплинирани, акуратни и внимателни. Логиката работи много добре в тези дни. Човек през този период е стеснителен и отдръпнат в поведението си. Заедно с това става доста критичен.

Уязвими са червата и стомашно чревният тракт, поради което се препоръчва щадяща диета. Проблемите с храненето и здравето излизат на преден план. Повишава се опасността от хранителни отравяния. Алкохолът в този период действа като киселина и силно уврежда нервната система.

Продължава 16 лунен ден до 18:23ч на 27 февруари (от 17:08ч на 26 февруари)

Ден за проява на щедрост, любов и алтруизъм. Ден за приемане на красота под всяка форма. Символи на деня – Психея, пеперуда, гълъб, „стълба към небето“, поради трудност път при изкачване. Денят като цяло е благоприятен, тъй като като се засилва човешката аура.

Смята се, че на този ден трябва да се изключи напълно крещенето и безцеремонното поведение. Необходимо е да не се нарушава от никакви външни действия вътрешният комфорт и спокойствие, защото смисълът на този ден е умереността. Тоест, трябва да опитате колкото е възможно повече да сте в състояние на хармония и баланс, дори ако някой ви е обидил. Злостта и агресивността, завистта, проявени в този ден водят до падение. Постарайте се да сте кротки и мирни, не започвайте да изяснявате отношения с никого. Ако се съобразите с всички съвети, тогава денят ще бъде за вас много благоприятен. 

Днес е необходимо да се действа справедливо, без да се губи доброта, кротост и смирение. Време за контакти с природата, разходки, пътуване. Ден за обновяване на кръвта.  Ако е възможно, прекарайте денят в тишина. Подходящо за медитация. Може да почивате с чиста съвест. 

Ако се замърсят дрехите, дори едно петънце да има, това е признак за духовна нечистота. 

Работа и бизнес – Колкото и да се стараете особени резултати няма да постигнете. Общият енергиен спад обхваща всички страни на човешкия живот. Получава се нещо като „мъртъв период”. Най-доброто, което можете да направите е да укрепите вече постигнатите позиции. Лошо време за командировки, преговори, събеседвания.

Не е подходящо за покупки и за сексуални отношения и даже съпрузите трябва да се съобразят с това. Това е ден за отдих във всякакъв смисъл. Вечерта може да организирате лека и романтична вечеря на свещи. 

Откажете се от подстрижка, защото може да се отрази негативно на здравето ви. Така вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Освен това подстриганите коси в този ден могат да влошат още вашата памет и емоционалното настроение.

Следва 17 лунен ден от 18:23ч на 27 февруари до 19:38ч на 28 февруари

14 слънчев ден – Денят е посветен на всички страдащи души. Проявявайте повече любов, доброта и внимание към околния свят, към всичко живо – хора, растения, животни. Обезателно помагайте на нуждаещите се от помощ. Особено се препоръчва да ухажвате, да се грижите и да нахраните животните, включително бездомните.

Споменайте си за своите близки и изпратете молитва за тези, които са напуснали този свят, запалете им свещ.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Continue Reading

Стара Загора

Кола блъсна велосипедист в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в гр. Стара Загора, по ул. “Цар Иван Шишман”, се е движил л.а. “Форд”, управляван от 29-годишен мъж. Същият не е пропуснал и блъснал движещ се с предимство по велоалея 41-годишен велосипедист. В следствие на удара велосипедистът е получил разкъсно-контузни рани по главата и тялото.

Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора със съмнение за фрактури на трети и четвърти шийни прешлени, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни. В сектор “Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство чл.343, ал.1 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Отново кола осъмна с нарязани гуми в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 26-годишен мъж от гр. Стара Загора, че за времето от 22:00 ч. на 13.04.2021 г. до 07:00 ч. на 14.04.2021 г. е счупено предното панорамно стъкло и са нарязани четирите гуми на личния му автомобил „Фолксваген“, който е бил паркиран в междублоково пространство в гр. Стара Загора, кв. “Самара 3“.

Образувано е досъдебно производство  по чл.216 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021 организират в старозагорското село Преславен

Published

on

За втора година кмеството в старозагорското село Преславен и читалище “Димитър Наумов-1908” в населеното място обявяват началото на цветна надпревара- фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021.


Конкурсът ще се проведе в четири категории:
*красива цветна градина;
*интересни идеи и декорации в градината;
* поддържано и приветливо тротоарно пространство;
* Многообразие от цветя и други растения.


Снимки могат да бъдат изпращани на фейсбук страницата на читалището до края на месец май. Компетентно жури ще оцени и награди победителите. Лауреатите от всички категории в конкурса ще отидат на голям регионален финал.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com