Connect with us

Стара Загора

Денят е подходящ за пасивна почивка и възстановяване на силите

Published

on

Луната е в знак Риби до 21:58ч на 24 август

Тук Луната се чувства много добре. Повишава се интуицията, сантименталността и мечтателността. Човек се настройва да възприема тайното, скритото, дълбокото. Има по-богат вътрешен свят с чувствителни и дълбоки преживявания. Засилва се чувството за мистицизъм. Хората стават по-любящи, нежни и грижовни, като понякога проявяват истинска сантименталност. Подходящо време за духовни практики.

Луната в Риби не е най-доброто време за посещение на салон за красота. Почистването на лицето може да остави белези. Също така не трябва да извършвате депилация, маникюр и педикюр. Уязвими органи през този период са краката и кожата. Увеличава се вероятността от гъбични инфекции на краката, алергии и различни инфекции. Не се препоръчва да се извършват водни процедури, да се прави масаж на краката, да се влиза в басейни. Интензивните тренировки не са желателни. Стъпалата не бива да се натоварват, да се снижи всяка физическа активност и по възможност повече да се седи или лежи.

Луната преминава на празен ход от 12:13ч до 21:58ч. Не предприемайте нищо важно в този период.

В 21:58ч Луната преминава в знак Овен.

Лунен календар – 16 лунен ден до 21:36ч на 24 август (от 21:13ч на 23 август)

16 лунен ден е период за обновление и възстановяване на силите след наситените с енергия предишни дни. Денят е подходящ за пасивна почивка, четене на книга, разходки, общуване с близки.

Дела. Нежелателно е да започвате големи неща – може да нямате достатъчно енергия, за да ги завършите. По-добре се заемете с по- прости, малки задачи. В същото време не трябва да заемате активна позиция и да се опитвате да правите колкото е възможно повече в този ден. Не се препоръчва на работното място да проявявате съревнование и настойчивост.

Отложете решаването на важни или мащабни работни въпроси за по-активно време от лунния цикъл. По-добре да вършите рутинни и спокойни задачи. През този период е добре да се търсят нови бизнес партньори, инвеститори. Това е благоприятно време за хората на творческия труд. Днес всички карти са в ръката ви, защото е дошъл моментът за мечтите и акцент върху нематериалното. Благоприятно време за пътуване. Луната подкрепя всяко пътуване.

Неутрално време за парични транзакции. Допускат се малки заеми, заеми на малки суми, текущи разходи. Не бива да се занимавате с големи суми – теглене на много пари, инвестиране в проекти, правене мащабни покупки. Неблагоприятно време за покупки (особено по време на празния курс на Луната).

Домакинска работа. 16 лунен ден е подходящ за домакински задължения. Не трябва да започвате големи ремонти, пренареждане на мебели или общо почистване – тежката физическа активност през този период е нежелателна. Направете само леко почистване, украсете къщата, почистете я от ненужни неща. Работете в градината или просто презасадете домашните си цветя.

Комуникация. Денят е подходящ за всякакъв вид комуникация. Хората през този период като цяло излъчват позитивна и положителна енергия. Това е подходящ момент за създаване на нови връзки.

Общуването с любимия човек ще бъде приятно и лесно. В никакъв случай не трябва да се допуска кавга – хармонията трудно ще бъде възстановена, за продължително време. Интимна близост не се препоръчва – по-добре е да изчакате по-активно време на лунния цикъл.

17 лунен ден от 21:36ч на 24 август до 21:58ч на 25 август

Слънчев календар – 7 слънчев ден  – Благоприятен ден за творчески начини. Не бива да сте мрачни. Време за радост и забавления. Хубаво е да се веселите и да пеете. Усмивайте се, давайте радост на другите. Този ден не дава нищо на мрачните и унифицирани хора, които са загубили интерес към живота.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Continue Reading

Стара Загора

Старозагорски ученици завоюваха второ място на Международния видеоконкурс “Покажете своята ангажираност“/Видео/

Published

on

Трима дванадесетокласници от старозагорската Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ завоюваха второ място във видеоконкурс, организиран от PASCH. Дарина Бозова, Григор Дянков и Виктория Кабаиванова спечелиха мултимедийно оборудване и индивидуална награда от по 1500 евро за видеопроекта си „Напук на кризата: Присъединете се“.

Старозагорците са единствените европейци сред 300-те участници от цял свят, чиито филм срещна голямото одобрение от журито на състезанието, председателствано от д-р Хайке Мурани от Федералното министерство на външните работи на Германия.

„В това видеосъстезание ученици от PASCH училища по света трябваше да представят в кратък филм своите идеи за това как да се помогне на други хора заради и въпреки ограниченията, които ни донесе пандемията. Нашите ученици разработиха и сайт, който представят във филма си и който предлага чуждоезиков контакт между поколенията. И двете страни печелят от този контакт – младите, които учат немски, се учат и на човечност и тренират чуждия език. Възрастните хора получават така необходимия социален контакт и усещането, че са нужни, че са полезни. Високо оценени са креативността, езиковата компетентност на участниците и качеството на заснетото видео“, сподели класната ръководителка на тримата Теодора Величкова.

„PASCH означава училища, които са партньори на бъдещето“. Целта им е да събудят интерес и ентусиазъм към Германия, да мотивират младите хора да учат немски език. Видеоконкурсът “Покажете своята ангажираност“ беше обявен през лятото на тази година. Поздравявам наградените ученици за високото постижение. От 2003 г. съм в контакт с ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Много добре оценявам успехите – резултат от работата и на учители, и на ученици“, каза преди да връчи сертификатите на тримата Сибиле Шабанска – координатор по немски език към посолството на Германия в София. На церемонията по награждаването в училищната зала „Америка за България“ присъстваха още Бернд Щендер – съветник по образованието и Рон Клуг – координатор по немски език за Южна България, директорката на училището Теодора Николова и преподавателят по немски език Здравко Личев.

„Искаме да развием проекта, като популяризираме сайта и на английски език“, пожелаха си Дарина, Григор и Виктория. „Във времена на криза е много важно хората да си помагат. От 16 до 66-годишни могат да намерят общи теми за диалог“, убедени са тримата абитуриенти.

Филмът може да се гледа на адрес: https://www.pasch-net.de/…/video-wettbewerb-engagement…

Линкът към сайта им: http://www.generationsbruecke.org

Continue Reading

Стара Загора

Този петък (3 декември) Стара Загора ще грейне в ослепителна коледна премяна

Published

on

Този петък (3 декември) Стара Загора ще грейне в ослепителна коледна премяна. В 17.30 часа вечнозелената елха на площада пред Община Стара Загора ще засияе в хиляди светлинки и разноцветни играчки. В същия момент за празничното настроение на старозагорци ще заблести и специалната коледна украса по централните булеварди и парковете в града.

Непосредствено след магичното събитие, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и Нейно Превъзходителство г-жа Елеонора Митрофанова, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България, ще запалят светлинките и на 13-метрово коледно дръвче, предоставено от Руското посолство в България. То е разположено по пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики“, пред Музея на религиите и базара от коледни къщички.

За магията на Коледния дух ще допринесат прекрасните песнички на децата от Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина 1860“. Те ще звучат и ще бъдат част от създаването на коледната феерия.

Continue Reading

Стара Загора

Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Стара Загора разработват наредба, регламентираща използването на пиротехнически изделия на територията на общината

Published

on

По инициатива на общинските съветници от ПП ГЕРБ – Стара Загора, е сформирана работна група за разработване на наредба, регламентираща използването на пиротехнически изделия на територията на общината. Подготвяната нарочна правна уредба има за цел да ограничи безразборното боравене с пиротехнически изделия, което застрашава живота и здравето на гражданите и нарушава обществения ред. „С новата наредба сме длъжни да отговорим на една обществена необходимост и на многобройните жалби и сигнали от граждани в тази връзка“ – сподели председателят на групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет – Стара Загора, Мария Жекова.

Очаква се скоро текстът да бъде представен за обществено обсъждане и внесен за разглеждане в Общинския съвет.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com