Дежурният синоптик в БАН обяви какво време ни очаква през март. Ето кога температурите падат до минус 8 градуса

Синоптичката на “Нова телевизия” Нора Шопова посети специалистите от НИМХ при БАН, от където получи информация от дежурния Красимир Стоев за времето през март.

“Баба Марта ще започне с предимно слънчево и много топло време. В цялата страна температурите ще са между 13 и 19 градуса. В събота и неделя ще се понижат, като в неделя ще са между 4 и 9 градуса. На 4-5 март ще се повишат температурите, ще има пак над 15 градуса. На 6 март се очаква дъжд, като в средата на следващата седмица предстои нахлуване на студен въздух. Целият месец март ще е доста динамичен. През първото десетдневие температурите ще са по-високи от обичайните.

В края на първото дестедневие отново ни чака затопляне, а през второто второто ще има по-трайно застудявяне. В периодите 11-13 и 15-17 март се очакват превалявания, като по високите места ще премине в сняг. Около 22-23 март ни чакат нови сняг и дъжд”, каза Стоев.

“Най-ниските температури през март ще са от минус 8 до минус 3 градуса, но това не е толкова страшно, тъй като през минали години е имало и минус 30. Най-студено ще е през втората половина от месеца, а още сега ще са най-топлите дни”, обясни синоптикът.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com