Двама с COVID-19 са в старозагорската болница, има пациент на хемодиализа

Пет са новите случаи на инфектирани с коронавирусна инфекция в Стара Загора. Четирима от тях са изследвани в лабораторията на УМБАЛ, един в болница „Тракия“.

Вероятно шестият случай, отчетен от системата, е на жител на областта, който се е изследвал в друг град, е мнението на директора на УМБАЛ д-р Йовчо Йовчев.

От петте случая, двама са хоспитализирани, като единият е пациент, който ходи на хемодиализа, посочи д-р Йовчев.Той е приет в държавната болница във връзка с тежко състояние заради придружаващо заболяване-бъбречна недостатъчност като първоначално е бил в Клиниката по нефрология, а вчера е транспортиран в Инфекциозната клиника.

Трима са болните, които са положителни на COVID-19 и ходят на хемодиализаедна жена и двама мъже. Те посещават хемодиализа, която се намира извън територията на УМБАЛ.

Всички тези случаи налагат днес да се създаде организация за извършването на хемодиализа, т.е. да се определи място за здрави пациенти и място за хемодиализакъдето да ходят пациенти, които са положителни на COVID-19, поясни директорът на УМБАЛ.

Броят на болните на хемодиализа, е над 30.

В момента в държавната болница се лекуват 18 пациенти с коронавирусна инфекция. Дарик

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com