Стара Загора

“Гражданската отговорност” поскъпва, но с малко

Застраховката „Гражданска отговорност” може да поскъпне, но с малко. Тази прогноза направи Пламен Ялъмов от Асоциацията на българските застрахователи в ефира на Би Ти Ви, след като правителството прие промените в Застрахователния кодекс. Всяка компания ще прецени с колко да повиши застраховките си, защото всяка компания има различен портфейл, обясни той.

Ако „Гражданската отговорност” поскъпне, няма да е защото има нови лимити на обезщетнията. Ако има поскъпване, това е защото се въвеждат нови изисквания относно капитал, капиталова адекватност на застрахователите, заяви Владимир Тодоров – председател на УС на Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

“Има пряка връзка между цената на застраховката и размера на обезщетенията. Когато говорим за по-скъпа застраховка, тогава говорим и за по-високи обезщетения, каза още той. Един човешки живот в България струва по-малко от един скъп автомобил. Сумата, присъдена на втора инстанция за загиналите в Симеоновград деца, беше под 200 хиляди лева”, допълни Тодоров.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com