Connect with us

Стара Загора

Готови са списъците на желаещите да се ваксинират в домовете за възрастни хора в Стара Загора

Published

on

Готови са списъците на желаещите да се ваксинират персонал и потребители на социалните домове за възрастни хора в Стара Загора. Те са предадени на Регионалната здравна инспекция, обяви в интервю за Радио Стара Загора заместник кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова. 

В Дома на инвалида в града потребителите са 180, 50 от тях са преболедували коронавирус. 60 са заявилите желание да бъдат ваксинирани. 9 са желаещите сред работещите в институцията. 

В дома за възрастни хора на Старозагорски минерални бани обитателите са 65, 31 са заявили желание за ваксиниране. 5 са служителите, които са се записали за имунизация. 

В Лясково потребителите са 60, 45 са желаещите за ваксина, 9 са те сред персонала. 

От община Стара Загора имат готовност да подпомогнат процеса на ваксинация, ако от Регионалната здравна инспекция има нужда от това, обясни заместник кметът Иванка Сотирова

Около 30-35% пък са желаещите да бъдат ваксинирани сред работещите в детските заведения в Стара Загора. Списъците сред персонала в тях и сред преподавателите в училищата се изготвят през тази седмица като за преподавателите в учебните заведения грижата е на Регионалното управление на образованието. „Нещата и при тях са много динамични“, обясни Иванка Сотирова

Заместник кметът коментира и вчерашните технически проблеми при старта на електронната система за записване в детските градини. „Всички документи са приети, ще бъдат зачетени, има достатъчно места, правим и няколко класирания, нека родителите да не се притесняват“, обясни Иванка Сотирова

Над 65% е посещаемостта в детските заведения в Стара Загора в края на първата седмица след отварянето им, допълни още заместник кметът на Стара Загора. Припомняме, че децата се върнаха в тях на 04 януари след като заради разпространението на коронавируса у нас те бяха затворени от 27 ноември.  БНР

Continue Reading

Стара Загора

Виж с коя бюлетина номер ще се явяват партиите и коалициите на парламентарния вот

Published

on

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за гласуване в парламентарните избори на 4 април.

Първата партия, която бе изтеглена от избирателната кутия по време на жребия бе “Възраждане на отечеството” с бюлетина номер 12 за предстоящия парламентарен вот.

Патриотична коалиция “Воля-НФСБ” получи номер 24 в бюлетината за гласуване, ПП “Благоденствие” – обединение и градивност получи номер 23, “Граждани от протеста” – 17, ПП “Глас народен” – 19, Движение на непартийните кандидати – 20, Партия на зелените – 25, Пряка демокрация – 30, “Атака” – 7, ПП “Правото” – 22, Републиканци за България – 21, ПП “Общество за нова България” – 26, ДПС – 9, ПП “Нация” – 15, Коалиция “Изправи се! Мутри вън!”- 18, Български съюз за директна демокрация – 27, ПП ВМРО – 1, ГЕРБ-СДС – 28, Български национален съюз – 3, “Възраждане” – 5, Движение заедно за промяната – 13, БНО – 14, Българска прогресивна линия – 10, Ние, гражданите – 2, БСП за България – 4, ПП “Има такъв народ” – 29, Демократична България – 11, ПП АБВ – 6КОД – 8 и ПП МИР – 16.

Припомняме, че при предишните парламентарни избори през 2017 г. БСП и ГЕРБ имаха последователни номера, съответно 10 и 11. 

Тогава в парламентарния вот участваха 13 партии и 9 коалиции. 

Continue Reading

Стара Загора

Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод Националния празник 3 март и честване на 143 години от Освобождението на България

Published

on

„Уважаеми старозагорци,
Уважаеми гости на Стара Загора,

Днес, 3 март е денят, в който се прекланяме пред паметта и подвига на всички знайни и незнайни герои, воювали за нашето свободно и достойно настояще. На този празничен ден, когато горди ще развеем българския трибагреник, нека не забравяме, че нашата свободата не е подарена, а извоювана благодарение на поколения българи, революционери, просветители и будители. Прекланяме се пред всички разпалили пламъка на родолюбието, на историческата памет, на националното достойнство.

Нека помним, че в 3 март, в националния ни празник, са вплетени не само достойнствата ни като народ, но и нашата отговорност пред бъдещето.

Нека възпитаваме децата си в любов към Родината и бащиното огнище, за да градим заедно, мъдро и все по-отговорно настоящето и идните дни. Делото на първостроителите, техните завети и мечти за силна и свободна България, са нашият пример за отговорност и патриотизъм днес.Техният завет е да бъдем единни, по-силни от всякога и да прегърнем нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България!

Честит Национален празник!“, се казва в поздравителния адрес на Тодоров.

Continue Reading

Стара Загора

Промяна в разписанието на обществения транспорт в Община Стара Загора на 3 март

Published

on

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че на празничния 3 ти март, вътрешноградските автобусни и тролейбусни линии на обществения транспорт ще се осъществява по обичайния си маршрут с неделно разписание.

Изключете правилната автобусна линия №51, която ще се изпълнява със съботно разписание.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com