Свържете се с нас

Свят

Гледайте на света без думи, слушайте вътрешната тишина

Published

on

Луната е в Везни до 20:36ч на 11 февруари

Човек сега става особено чувствителен към красотата на околния свят, както и към дисхармонията.

При всички ситуации в общуването си трябва да бъдете дипломатични, вежливи, учтиви и приветливи.

Важно е да покажете своето уважение към всеки човек. Интересувайте се от живота на другите, от техните грижи, помогнете им да намерят решения на проблемите си.

Време, в което се снижава вероятността от конфликти, спорове.

Лесно се постигат компромиси.

През това време хората отдават повече значение на външните правила на приличие, нормите на етикета и затова са деликатни и приятни в общуването си.

Вибрациите на Везните носят колебание и нерешителност и в тези дни трудно се взема решение и се прави избор.

Уязвими са бъбреците и пикочната система.

Лунен календар: 20 лунен ден продължава до 22:36 ч на 10 февруари

Ден за алхимия на духа. Време за постигане на висша мъдрост, за вътрешно творческо преображение.

Подходящ за размишления, в който можете да вземете важни решения. Всички действия трябва да са много добре обмислени.

Твърде продуктивно време за бизнес. Би могло да се постигне много. Астралната енергия способства ефективната работа във всяка сфера.

По-добре е да се работи бавно, но качествено, като се проверява внимателно всичко.

Правете това, което обстоятелствата изискват. Успех ще имат само тези, които работят в колектив, задружно. Опитите сами да постигнете нещо няма да доведат до никъде и ще се изчерпят бързо енергийните ви резерви.

Благоприятен период за приемане на нова длъжност. Подходящо е да се обръщате с въпроси към началниците, стига да не ги занимавате напразно.

Добър период за възстановяване на семейната хармония. Всички разговори и изясняване на отношения, които сте отлагали досега, могат да се осъществят успешно, но избягвайте сцени на ревност и неразбирателство, защото могат да станат повод за разрив в личните ви отношения.

Хората, които са най- близко до вас, отразяват вашата собствена личност, така, че не бързайте да ги съдите и обвинявате.

Всички разногласия в този ден водят до сериозни конфликти. В тази връзка опитайте се да не се карате със своите близки.

Поради взаимовръзките в света, всичко се случва като в една верижна реакция. Всяка неправилно казана дума в 20 лунен ден може да причини много нежелани последици в бъдеще.

Гледайте на света без думи, слушайте вътрешната тишина. Добре е да се провеждат духовни практики, насочени към успокояване на ума и разширяване на съзнанието.

Днес могат да се случат интересни събития, да изпитате нови емоции и усещания. Ако в двадесетия лунен ден осъществите ново запознанство, общуването ви може да се превърне в нещо повече.

Освен това е възможно този човек да стане най-добрият ви приятел. Добре е да се правят признания – това може да бъде признание в любов, но само ако сте искрени.

Любовните и интимни отношения трябва да бъдат спокойни. Важното е на двамата партньори да им е приятно и да се чувстват комфортно един с друг.

Подстрижката стимулира оптимизма. Ако сега не ви е време за фризьор, подрежете бретона си или милиметър от някой кичур.

Следва 21 лунен ден от 22:36ч на 10 февруари до 23:43ч на 11 февруари

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Продължете с четенето

Свят

Енергията на деня е идеална за активни действия

Published

on

Луната е в нарастваща фаза и в знак Риби до 06:50ч на 16 януари

Въображението работи на пълни обороти, привлечени сме от мистицизма. Повишава се и романтичната нагласа, мечтателността, интуицията. Вътрешният свят е по-цветен от повърхността. Вниманието ви може да е съсредоточено върху духовните теми. Време за озарение и просветление. Време е да медитирате и да се потопите в себе си.

През това време хората сме склонни да гледат на света повече през розови очила, затова в любовните дела трябва да се прояви голяма предпазливост. Нараства чувствителността и сантименталността у хората, следователно и ранимостта. Лесно можете да повярвате на лъжливи обещания. Това, което преди е било обвито в мъгла, вече може да стане ясно, приемливо и очевидно. Човек в този период се намира във връзка с Космоса. Вземайки важни решения, вслушайте се първо във вътрешният си глас и се доверете на своята интуиция.

Краката сега са много чувствителни, така че обърнете достатъчно внимание на своите обувки – те трябва да бъдат максимално удобни.

Лунен календар: продължава 4 лунен ден до 10:36ч 

Следва 5 лунен ден от 10:36ч на 15 януари до 10:59ч на 16 януари

Този лунен ден се счита за добър и щастлив. Символ на деня е Еднорога. Приветства се всичко, което е свързано с духовното развитие, със самоусъвършенстването. Това могат да бъдат духовни практики или медитации, самоанализ на собствените действия, работа над вътрешната осъзнатост и над чистотата на мислите и желанията. Четенето на молитви и мантри може да подпомогне този процес.

Енергията на деня е идеална за активни действия. Физическото натоварване оказва добро влияние. Особен ефект има и практикуването на йога. Изпълнението на асаните способства придобиването на вътрешна хармония и мир, което ви позволява да постигнете умиротворяване. Първата половина на деня е благоприятна за правене на планове, но е по-добре да ги запазите за себе си засега.

Новите дела няма да донесат успех. Добре е да се правят планове за бъдещето. Всички мисли, дори мимолетни и незначителни, могат да станат реални през този период. Добре е да контролирате ума си, за да не навредите на себе си или на другите. Всички промени, които се случват през този период, не трябва да ви тревожат. Това е моментът на преход към съвсем ново ниво: по-високо, по-удобно, по-добро качество.

На петия лунен ден е напълно нормално, ако настроението и състоянието ви не са стабилни. На сутринта може да чувствате, че ви е радостно, а по обяд всичко вече ви е досадно. Не се плашете от такива драстични промени. По този начин тялото се опитва да се обнови, да се отърве от излишното. Според поверието в 5 лунен ден е полезно да поплачете, при това не само на сън, но и в действителност. Сълзите са знак за това, че душата се пречиства. Този лунен ден подхожда за кръщение.

За уязвима зона се счита стомаха. Употребявайте само лека и прясна храна, свежи продукти, лесни за храносмилане. Препоръчват се млечни продукти. Пийте билкови чайове. Ако здравето ви пострада днес, означава, че трябва да промените нещо в себе си. Не започвайте диета, избягвайте да гладувате. Всяка храна, която постъпва в организма сега се отразява не само на тялото, но и на аурата.

Сексът в този лунен ден трябва да бъде отпускащ и успокояващ и да се приеме като целебен. Сложните пози е добре да се избягват. Подстрижката може да подобри материалното състояние и цялостното благополучие. Благодарение на нея може да се освободите от депресивно състояние.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Продължете с четенето

Свят

Ден за алхимия на духа и вътрешно творческо преображение

Published

on

Луната е във водния знак Рак до 09:22ч на 4 ноември

Луната ни потапя във вътрешния ни свят, прави ни чувствителни и лесно раними. Нашите преживявания стават по-важни от случващото се във външния свят. Силата, която доминира в този период, често потиска самочувствието и води до безпокойство. Настроението става променливо и нестабилно. Не е най-добрият период за вземане на решения и необмислени действия.

Трябва да си осигурим комфортна обстановка. Сега е най-доброто време да създадем уют у дома. Подходящо време, което трябва да отделим за занимания със семейството, дома и за грижи за близките хора. Проявлението на Луната в този период се характеризира с загриженост и взаимна отдаденост.

Луната в Рак увеличава чувствителността на стомаха, така че в тези дни трябва да бъдете изключително внимателни към храната. Увеличава се чувствителността и на черния дроб.

Лунен календар: продължава 20 лунен ден до 21:34ч

Ден за алхимия на духа. Време за постигане на висша мъдрост, за вътрешно творческо преображение. Ден подходящ за размисъл, в който можете да вземете важни решения. В 20-ия лунен ден трябва да погледнете на живота си от високо. Започвате да осъзнавате, кога сте постъпили неправилно и какви стъпки наистина са ви донесли огромни ползи. Вашата основна задача е да разберете, че всички събития в живота се случват с някаква цел.

Всички ваши действия трябва да са внимателно обмислени. По-добре е да работите бавно, но качествено, като проверявате всяка предприета стъпка. Направете това, което обстоятелствата изискват. Успех ще имат тези, които работят колективно, задружно. Опитите сами да постигнете нещо няма да доведат до никъде. Самостоятелната работа ще изчерпи бързо енергийните ви резерви.

Всичко наоколо е тясно свързано с невидими нишки. Добър период за възстановяване на семейната хармония. Всички разговори и изясняване на отношения, които сте отлагали досега, могат да се осъществят. Избягвайте сцените на ревност и неразбирателство в личните ви отношения. Следете за своите мисли, думи и постъпки. Всички разногласия в този ден водят до сериозни конфликти. В тази връзка опитайте се да не се карате със своите близки. Поради взаимовръзките в света, всичко се случва като в една верижна реакция. Всяка неправилно казана дума в 20 лунен ден може да причини много нежелани последици в бъдеще. Добре е да се правят признания – това може да бъде признание в любов или признание за вина. Няма значение. Главното е да сте искрени.

Днес могат да се случат интересни събития, да изпитате нови емоции и усещания. Ако осъществите ново познанство, възможно е този човек да стане най-добрият ви приятел или общуването ви може да се превърне в нещо повече. Любовните и интимни отношения трябва да бъдат спокойни. Важното е на двамата партньори да им е приятно и да се чувстват комфортно един с друг.

Тъй като Луната сега намалява, всичко в природата става по-бавно, по-малко активно. Това важи за човешкото поведение. Процесите в организма не се извършват толкова бързо, колкото през първата половина на месеца. На физиологично ниво става изчистването му. Уязвим е стомаха, затова е полезно гладуването. Внимавайте да не го травмирате. Водата притежава в този момент целeбни свойства. Полезни са хладни обливания, контрастен душ.

Следва 21 лунен ден от 21:34ч на 3 ноември до 22:38ч на 4 ноември

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Продължете с четенето

Свят

Може да има проблеми със здравето или спад на жизнената енергия

Published

on

Растящата Луна е подходяща за въпроси, които са във фаза на растеж на развитие, както и за ново начало. Всичко расте по-бързо през този период.

Луната в знак Водолей до 11:34ч на 24 октомври

Засилен е интересът към всичко ново, необичайно. Засилва се стремежа към свобода и независимост. Не се препоръчва сега да се товарите с отговорности и много задачи. Благоприятно време за общуване с хора, които споделят сходни на вашите интереси. Не допускайте никого вътре в душата си.

Противопоказни са всякакви сериозни процедури за грижа за кожата – дълбок пилинг, апаратна козметика, пластична хирургия. Подходящо е за антистресови маски, билкови отвари, маникюр, педикюр.

Във фитнеса се препоръчват само общоукрепващи упражнения. Уязвими са сухожилията, вените, глезените, очите, нервната система.

Лунен календар: продължава 9 лунен ден до 16:08ч

Може да имате проблеми със здравето или спад на жизнената енергия. Нашият организъм сега е абсолютно незащитен, тъй като се настройва към новите ритми на втората лунна фаза и не е готов за сериозно натоварване.

Труден ден. Не се учудвайте, ако ви се струва, че не ви върви. Не правете планове, не започвайте нови дела. Отложете вземането на отговорни решения. Постарайте се да не се занимавате с пари – не харчете, не вземайте, не давайте. Избягвайте да се срещате с недоброжелателни хора. В това време лесно могат да ви урочасат лошите очи, тъй като вътрешната енергия е отслабена. Използвайте познатите ви техники за защита.

Всякакви очистителни процедури в този период са добре дошли. Да се избягва преяждането. Добре е да предприемете очистване на помещенията и тялото – физически и ментално.

Тъй като на 9-ия ден от лунния месец има много голяма вероятност от неочаквани конфликти, силно се препоръчва да прекарате деня в пълно уединение. В противен случай можете да развалите отношенията си със семейството и близките приятели.

Следва 10 лунен ден от 16:08ч на 23 октомври до 16:37ч на 24 октомври

Хубав и щастлив лунен ден. Благоприятно време за любов, творчество и духовно търсене. Този лунен ден има силна енергия, затова негов символ е фонтанът, олицетворяващ източника на живот.

След предишния труден лунен ден,  постепенно ще започнете да се отпускате. В 10 лунен ден става включване към егрегора на семейството. Благоприятно за развитие на партньорските отношения, за укрепване на връзките и контакти. Добре е да отделите време за родители, роднини, бъдете с децата си, със семейството си. Може да организирате семейна вечеря. Денят е свързан с традициите, рода, семейството, кармичната памет.

Скъсани дрехи, износени обувки, скъсани копчета, счупени токове показват злоупотреба с енергията на деня.Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com