Connect with us

Стара Загора

Георги Гьоков: Листата ни е силна, с честни и почтени хора

Published

on

„БСП за България“ регистрира днес листата си за предстоящите парламентарни избори в 27 МИР-Стара Загора. Коалицията се явява с двойна листа от 22-а кандидати. След регистрацията водачът на листата Георги Гьоков честити празника на журналистите и им пожела здраве. „Регистрирахме силна листа, с честни и почтени хора, представители на всички професии, на всички сфери от обществения живот. С нея даваме заявка за победа в изборите в 27-и МИР Стара Загора, а се надявам и в цялата страна“, обяви той.

Георги Гьоков представи и първите седем в листата. Втори в нея е Драгомир Стойнев – министър на икономиката, енергетиката и туризма. На трето място е Пламен Караджов от Казанлък. „Това е една изключително голяма община, а Пламен Караджов не се нуждае от представяне, защото е пореден мандат общински съветник и един от биткаджиите, които отстояват програмата и политиката на нашата партия“, каза Георги Гьоков.

Четвърти в листата е представителят на гражданската квота в лицето на Йордан Димов. „Той дълги  години е работил в старозагорско, в   „Марица Изток“ и мисля, че ще бъде изключително полезен за решаването на проблемите на комплекса в полза на старозагорци“. На пето място е Неделчо Маринов. „Млад човек от старозагорската организация, който е доста ориентиран, запознат с програмата и ще ни бъде полезен в сферата на земеделието, селското стопанство, на храните. Завършил е ветеринарна медицина“.

Шести в листата е Сашко Лозанов. „Старозагорски адвокат, юрист, може би една от най-ценните професии за Народното събрание, тъй като там се правят законите“, обясни Георги Гьоков.

Седми в листата е проф. Иван Върляков. „Това е много силна кандидатура от гледна точка на това, че има дългогодишен опит освен в образованието и в общинските дела, защото е председател на РАО „Тракия“ от  над 20 години“.

Откриването на предизборната кампания на коалицията за предстоящите избори ще бъде съобразено с позволеното от извънредното законодателство и наредбите на здравния министър, заяви Георги Гьоков.

„Изключително много съжалявам, че не беше прието предложението ни в Народното събрание за по-либерално отношение към сбирките, които могат да се правят по време на кампанията. Ние предложихме те да се правят с 30% от капацитета на залите, но не беше прието. Ще изчакаме още малко да видим какви ще са последните указания в тази посока и ще се съобразим с тях и ще ги спазим. Това ще ни наложи една необичайна кампания, но ние сме готови за нея“, гарантира той.

„БСП ще води кампания, която е преди всичко позитивна. Акцентът ще бъде върху това какво ще правим ние, какво предлагаме на българите и какво могат да очакват те, когато БСП управлява държавата“, допълни още водачът на листата на коалицията.  Той призова хората да не се отдават на емоции, а да се запознаят с програмите, предлагани от партиите за следващото управление.

„Ние имаме какво да кажем  след 11 години управление, което съм сигурен, че на повечето сънародници  не им харесва. Програмата е публикувана, нека избирателите се запознаят с нея. Това е моят призив – този път да не се отдават на емоции, а да прочетат  какво предлагат партиите, за да знаят какво ги очаква в един следващ управленски период. Който и да бъде на власт, нека да бъде избран по това, което ще прави в следващия парламент“, пожела Георги Гьоков и представи основните акценти в програмата на БСП за България.

„Традиционно очакванията към нас са за цялостна програма, във всички области на обществения живот като се започне с тези, които ние смятаме, че има провал на това управление – здравеопазване, социални дейности, доходите на хората. И след това се стигне до такива, като че ли оставащи на заден план като екология, но които са изключително важни за нашата държава“.

 Гьоков допълни, че  са включени и местни акценти.  „Старозагорци са будни хора и знаят какво ги очаква,  например   комплексът „ Марица изток”  е поставен в незавидна ситуация от сегашното. Хората не са ориентирани до кога ще работи. Следващият акцент е здравеопазването –  има и много проблеми в общинските лечебни заведения  – болницата в Раднево, например, е за приватизация. Както и медицинския център. И никой не отговаря на въпроса как ще бъде осигурено здравеопазването на хората от този район. Разбирам, че управляващите се стремят да намалят болниците в страната, защото това ще намали ресурсите за здравеопазване, но трябва да се предложи  адекватна медицинска помощ“, отбеляза водачът на листата на „БСП за България“.

Целта на коалицията в предстоящите избори в 27 МИР Стара Загора е да запази досегашните си четирима народни представители, обяви Георги Гьоков. „Ще се борим разбира се и за петото място. На мен много ми се ще от 11 мандата да имаме шест, т.е над 50% , но е екзотично като желание, предвид на това че и в Стара Загора, и в национален мащаб се появиха много формации, които претендират за алтернатива на това управление. Смятам, че единствената алтернатива е БСП и парламентарната група на „БСП за България”, защото го доказахме в предходния период. И повярвайте ми истинския сблъсък на тези избори ще бъде между двете основни политически сили в страната – БСП и ГЕРБ. Ще си позволя да кажа нещо много политическо, но то е и реалност. Всеки глас даден за някоя от малките партии е в подкрепа на ГЕРБ и ще им осигурява комфорт на изборите. Никак не бих желал да кажа, че малките партии нямат значение в политическия живот на страната, но в случая при тези избори всеки глас извън БСП е в подкрепа на тези, които управляват в момента“.

Continue Reading

Стара Загора

Кола блъсна велосипедист в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в гр. Стара Загора, по ул. “Цар Иван Шишман”, се е движил л.а. “Форд”, управляван от 29-годишен мъж. Същият не е пропуснал и блъснал движещ се с предимство по велоалея 41-годишен велосипедист. В следствие на удара велосипедистът е получил разкъсно-контузни рани по главата и тялото.

Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора със съмнение за фрактури на трети и четвърти шийни прешлени, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни. В сектор “Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство чл.343, ал.1 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Отново кола осъмна с нарязани гуми в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 26-годишен мъж от гр. Стара Загора, че за времето от 22:00 ч. на 13.04.2021 г. до 07:00 ч. на 14.04.2021 г. е счупено предното панорамно стъкло и са нарязани четирите гуми на личния му автомобил „Фолксваген“, който е бил паркиран в междублоково пространство в гр. Стара Загора, кв. “Самара 3“.

Образувано е досъдебно производство  по чл.216 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021 организират в старозагорското село Преславен

Published

on

За втора година кмеството в старозагорското село Преславен и читалище “Димитър Наумов-1908” в населеното място обявяват началото на цветна надпревара- фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021.


Конкурсът ще се проведе в четири категории:
*красива цветна градина;
*интересни идеи и декорации в градината;
* поддържано и приветливо тротоарно пространство;
* Многообразие от цветя и други растения.


Снимки могат да бъдат изпращани на фейсбук страницата на читалището до края на месец май. Компетентно жури ще оцени и награди победителите. Лауреатите от всички категории в конкурса ще отидат на голям регионален финал.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com