Connect with us

Стара Загора

В този ден Самият Създател ни помага във всичко

Published

on

Луната е в знак Риби до 06:14ч на 21 септември

В тези дни се изостря интуицията и може да получите откровение или да ви осени прозрение, неподдаващо се на обичайната логика. В този период човек се намира в пряка връзка с Космоса. Ако вземате важни решения, вслушайте се първо във вътрешния си глас, после в разума. Негативните страни са, че има прекомерно много чувства и излишна сантименталност, а следователно и ранимост. Преобладават романтично настроение и мечтателност.

Ходилата на краката сега са особено чувствителни, затова обърнете внимание на обувките. Те трябва да са максимално удобни. Да се избягва прекомерната употреба на алкохол, кафе и месо. Да не се напряга зрението. Може да се използват духовни практики.

Лунен календар – 14 лунен ден до 19:39ч на 20 септември (от 19:15ч на 19 септември)

Това е най-мощният ден на месеца. Днес интуицията е особено силна. Някои може да изпитат лошо настроение, ниско самочувствие. Не трябва да оставяте тези чувства да ви завладяват. Най-доброто средство срещу тях са активността, действието и физическото натоварване. Старайте се да бъдете в спокойно и добро настроение. Не започвайте да изяснявате отношения, да ругаете, да се ядосвате. Подарете на близките си хора цялото си внимание и любов.

На 14 лунен ден получаваме последен шанс да внесем положителни промени в живота си. На този ден Самият Създател ни помага във всичко. Остават последните мигове преди пълнолунието във вторник. Атмосферата е много наситена. Възможно е да използвате енергията на Луната в свои собствени интереси. Ако пропуснете този момент, вече не сте в състояние да повлияете на нищо. След пълнолунието идва момент, в който заобикалящата реалност не зависи от вашите действия. 

Добре е да се избягва горчиво и сладко, а да се отдаде предпочитание на солената храна, орехи, бадеми. Може да предприемете сухо гладуване (без течности). В този ден очите са особено чувствителни, опитайте се да не претоварвате зрението си.

Ако искате да се разделите с някое лице или хора, занимание, задължения – сега е прекрасно време за това. Всичко, което ви пречи, всичко, което е в тежест за вас, можете безопасно да премахнете днес от живота си. Трябва да се отървете от всичко излишно, доколкото е възможно – както физически, така и морално. Всяко пречистване на организма е добре дошло. Препоръчва се енергийно и физически да почистите себе си, къщата и пространството около вас. По това време човешкото тяло преминава през уникален етап: неговите способности се разширяват. Разбира се, това изисква повече енергия и вътрешни сили. 

Благоприятен ден за сексуални отношения при семейните двойки. Може да разнообразите интимния си живот като изпробвате нови техники или го правите на различни места.

Подстрижката може да доведе до изпитване на страхове и мъка, затова по-добре се въздържайте от нея. Не докосвайте косите си в този ден. Ако им въздействате, ще започне обмен на информация, а това ще се отрази на вашият душевен комфорт, ще започнете да се съмнявате в своите сили, в правилността на своите постъпки, на своя избор, в успеха на замисленото, ще почувствате умора на границата на болезненото състояние.

В този ден се счита, че числото 5 носи късмет – може да се използва като талисман. Цветовете на деня – бяло, лилаво, виолетово са изпълнени с положителна енергия и носят късмет.

Луната днес пази всички пътници, чудесно е да сте на път.

15 лунен ден от 19:39ч на 20 септември до 20:01ч на 21 септември

Слънчев календар – 4 слънчев ден  – Ден на активните занимания и за поемане на премерен риск. Не е подходящо време за завършване на стари дела. Борете се за правда, защитете честата и достойнството на другите хора, покажете помощ на близки, приятели или просто познайте. Не трябва да изпадате в унификация, да се разграждате и да бъдете тъжни.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Continue Reading

Стара Загора

Опашки за ваксини в ДКЦ 1 в Стара Загора

Published

on

Повишен интерес към поставянето на ваксина отчитат във ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 в Стара Загора. През вчерашния ден там са поставени над 100 ваксини, докато за цялото време през октомври преди това техният брой е бил около 300, съобщи в интервю за Радио Стара Загора управителя на здравното заведение д-р Георги Лисичков. 

Той допълни, че в Центъра разполагат и с трите ваксини, разрешени за употреба в Европейския съюз.

От започването на работата на ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 там са поставени над 8000 ваксини, съобщи още д-р Лисичков. Най-много са поставените ваксини през май – 2007. БНР

Continue Reading

Стара Загора

В три старозагорски общини учениците ще учат дистанционно

Published

on

Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево преминават на онлайн обучение за две седмици, тъй като заболеваемостта в тях е над 750 на 100 000 души население.

Учениците от Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан ще учат на ротационен принцип с 50% присъствени занятия. В тези общини заболеваемостта е е между 500 и 750 на 100 000 души.

Това гласи нова заповед на директора на РЗИ Стара Загора. В късния следобед вчера беше съобщено, че се преустановяват на присъствените учебни занятия за всички ученици от областта. По-късно обаче е издадена нова заповед.

В Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево и Павел Баня, където заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 000, се преустановява присъственото обучение на 50% от паралелките в училищата, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или при карантиниране на 30% от паралелките. Учебните занятия се осъществяват по утвърден от директора график.

На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души.

Най-висока е тя в община Стара Загора – 884.569. В Казанлък е 532.113, в Мъглиж – 481.83, в Николаево –  330, в Гурково – 589,04, в Павел баня – 233.8, в Опан – 845.07, в Раднево – 857.22, в Гълъбово – 533.4, в Чирпан –  581.12, в Братя Даскалови – 392.55.

Continue Reading

Стара Загора

Задигнаха сумата от близо 500лв. от монетник на детско съоръжение, разположено в парк в Стара Загора

Published

on

На 20.10.2021г., в 11:00 часа, в Първо РУ-Стара Загора, е получено съобщение за взломен монетник на детско съоръжение, разположено в парк в областния град.

По данни на собствениците, деянието е извършено за времето от 19.10.2021 г. до 10:30 ч. на 20.10.2021 г. и липсва сумата от около 500 лева. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com