Сватби

В Стара Загора посрещат 66-та Международна колоездачна обиколка

66-та Международна колоездачна обиколка ще пристигне в Стара Загора, обявен за „Европейски град на спорта 2017“. Предпоследният етап на обиколката, който започва от Ивайловград в 14.00 ч. в посока Стара Загора, е с дължина 147,5 км.

На 08.09.2017 г. колоната ще влезе по бул. „Свети Патриарх Евтимий”, ще премине през кръстовището с бул. „Цар Симеон Велики” и се очаква да финишира пред сградата на Община Стара Загора в около 18.00 ч. Там участниците ще бъдат посрещнати и ще бъдат наградени победителите в етапа. Очаква се в града да пристигнат над 100 състезатели, а общо с екипите и придружаващите гостите ще бъдат над 300.

От площада на следващия ден – 09.09.2017 г., в 10,30 ч. ще бъде даден стартът на последния етап до Пловдив. По бул. „Цар Симеон Велики” и бул. „Свети Патриарх Евтимий” колоната ще стигне до околовръстния път, в посока Богомилово – Пловдив.

Тази година организаторите заложиха на нетрадиционна обиколка на България. Първите етапи обиколиха северната част от България, а финалът е в южната част от страната.

Главен съдия от страна на UCI – Международния колоездачен съюз е португалецът Луиш Лорейро.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com