Connect with us

Стара Загора

В Стара Загора: Благотворителност по време на сватба

Published

on

Две нови болнични легла дариха младоженците Силвия и Александър Ларднър на Белодробната болница в Стара Загора.

Старозагорката Силвия се запознава с Александър докато работи на летището в Дубай, ОАЕ преди 8 години. Следва връзка от разстояние, местене, смяна на континенти, устройване на съвместния живот. През 2019, по време на романтично пътешествие, Алекс ѝ предлага да създадат семейство, съобщава на сайта си Обществен Дарителски Фонд.

Заради рестриктивните мерки свързани с пандемията от коронавирус плановете им се променят многократно през последните две години. В крайна сметка, след частично вдигане на рестрикциите във Великобритания, през месец май тази година двамата успяват да сключат брак, и след още доста перипетии, свързани с трудностите с международните пътувания, през юли двамата успяват да кажат заветното „ДА” и пред роднини и приятели в България.

Силвия и нейният любим Алекс организират тържество в семеен и приятелски кръг на Старозагорските бани. И двамата имат една молба – гостите да не носят цветя, а са призовани да използват специалната кутия за благотворителност.

И така с тези средства са закупени две нови болнични легла за Белодробната болница. В нея се лекуват хора страдащи от туберкулоза, други белодробни болести, както и болни от COVID-19.

„С това дарение вече всички стаи в пулмологичното отделение ще бъдат оборудвани със съвременни легла, които са в съответствие с по-комфортните за хората натиснати за лечение в болница.

DSC 429 web

Благодарни сме на тези млади хора, в най-светлия момент, когато реши да направи нещо в полза на обществото във вашия град ” , споделя  д-р Камелия Харачерова, директор на лечебното издание.

Снимките са предоставени от семейството.
Фотограф: Димитър Александров, студио ‘Alexandrof’

Стара Загора

Опашки за ваксини в ДКЦ 1 в Стара Загора

Published

on

Повишен интерес към поставянето на ваксина отчитат във ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 в Стара Загора. През вчерашния ден там са поставени над 100 ваксини, докато за цялото време през октомври преди това техният брой е бил около 300, съобщи в интервю за Радио Стара Загора управителя на здравното заведение д-р Георги Лисичков. 

Той допълни, че в Центъра разполагат и с трите ваксини, разрешени за употреба в Европейския съюз.

От започването на работата на ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 там са поставени над 8000 ваксини, съобщи още д-р Лисичков. Най-много са поставените ваксини през май – 2007. БНР

Continue Reading

Стара Загора

В три старозагорски общини учениците ще учат дистанционно

Published

on

Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево преминават на онлайн обучение за две седмици, тъй като заболеваемостта в тях е над 750 на 100 000 души население.

Учениците от Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан ще учат на ротационен принцип с 50% присъствени занятия. В тези общини заболеваемостта е е между 500 и 750 на 100 000 души.

Това гласи нова заповед на директора на РЗИ Стара Загора. В късния следобед вчера беше съобщено, че се преустановяват на присъствените учебни занятия за всички ученици от областта. По-късно обаче е издадена нова заповед.

В Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево и Павел Баня, където заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 000, се преустановява присъственото обучение на 50% от паралелките в училищата, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или при карантиниране на 30% от паралелките. Учебните занятия се осъществяват по утвърден от директора график.

На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души.

Най-висока е тя в община Стара Загора – 884.569. В Казанлък е 532.113, в Мъглиж – 481.83, в Николаево –  330, в Гурково – 589,04, в Павел баня – 233.8, в Опан – 845.07, в Раднево – 857.22, в Гълъбово – 533.4, в Чирпан –  581.12, в Братя Даскалови – 392.55.

Continue Reading

Стара Загора

Задигнаха сумата от близо 500лв. от монетник на детско съоръжение, разположено в парк в Стара Загора

Published

on

На 20.10.2021г., в 11:00 часа, в Първо РУ-Стара Загора, е получено съобщение за взломен монетник на детско съоръжение, разположено в парк в областния град.

По данни на собствениците, деянието е извършено за времето от 19.10.2021 г. до 10:30 ч. на 20.10.2021 г. и липсва сумата от около 500 лева. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com