Connect with us

Стара Загора

В зала „Байер“ откриват традиционната изложба „Аз съм българче, обичам…“

Published

on

По повод национален празник 3 март за поредната година в зала „Байер“ ще гостува традиционната изложба „Аз съм българче, обичам…“, организирана от Школа за изобразителни изкуства при Читалище „Родина – 1860“. Тази година участие ще вземете повече от 50 деца.

Преобладаващата възрастова група е от 5 до 10 години. Впечатването прави комбинации от материали– рисунка върху коприна, пана от вълна. Творбите са изпълнени в различни техники – акварел, темперни бои, сухи и маслени пастели, цветни моливи. Децата са вдъхновени от традиционната българска носия, архитектура, природа, екзотични и характерни за нашия край животни, цветя, съкровища. изложбата.

Интересът е изключително голям и не стихва повече от 15 години. „Важно е желанието на децата да направи нещо хубаво и същевременно да научи нещо ново, да се създаде и да се забавлява“ – споделя Мариана Алипиева, директор на Школата. Откриването ще бъде на 02.03.2021г. от 17 часа в зала „Байер“ при спасяване на всички противоепидемични мерки и ще остане до 15.03.2021г.

Continue Reading

Стара Загора

Кола блъсна велосипедист в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в гр. Стара Загора, по ул. “Цар Иван Шишман”, се е движил л.а. “Форд”, управляван от 29-годишен мъж. Същият не е пропуснал и блъснал движещ се с предимство по велоалея 41-годишен велосипедист. В следствие на удара велосипедистът е получил разкъсно-контузни рани по главата и тялото.

Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора със съмнение за фрактури на трети и четвърти шийни прешлени, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни. В сектор “Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство чл.343, ал.1 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Отново кола осъмна с нарязани гуми в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 26-годишен мъж от гр. Стара Загора, че за времето от 22:00 ч. на 13.04.2021 г. до 07:00 ч. на 14.04.2021 г. е счупено предното панорамно стъкло и са нарязани четирите гуми на личния му автомобил „Фолксваген“, който е бил паркиран в междублоково пространство в гр. Стара Загора, кв. “Самара 3“.

Образувано е досъдебно производство  по чл.216 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021 организират в старозагорското село Преславен

Published

on

За втора година кмеството в старозагорското село Преславен и читалище “Димитър Наумов-1908” в населеното място обявяват началото на цветна надпревара- фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021.


Конкурсът ще се проведе в четири категории:
*красива цветна градина;
*интересни идеи и декорации в градината;
* поддържано и приветливо тротоарно пространство;
* Многообразие от цветя и други растения.


Снимки могат да бъдат изпращани на фейсбук страницата на читалището до края на месец май. Компетентно жури ще оцени и награди победителите. Лауреатите от всички категории в конкурса ще отидат на голям регионален финал.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com