Въвеждат еднопосочно движение на изток от бул. „Св. Патриарх Евтимий“

Започва поетапното въвеждане на  еднопосочно движение на изток от бул. „Св. Патриарх Евтимий“. По този начин ще бъдат осигурени още паркоместа, а проектът е одобрен и съгласуван с експертите от Пътна полиция. Той ще се реализира до началото на лятото, обясни ресорният зам.-кмет Йордан Николов. 

Ще бъде обновена ул. „Св. Княз Борис“, в отсечката между „Руски“ и „Св. Патриарх Евтимий“.

От общинска администрация предвиждат ремонт на над 20 междублокови пространства, тротоари и улици. „Набелязали сме и още, но не може всичко да се направи наведнъж. Нещата се случват поетапно“ , каза кметът Живко Тодоров.

През следващите месеци ще бъде изградено ново кръгово кръстовище при изхода за Раднево, както и да се рехабилитира участъка от пътната мрежа.

Предстои цялостна модернизация на Руския пазар чрез нисколихвен заем от Фонда на фондовете. В процес на одобрение е проектът за ремонт на Летния театър, а за рехабилитацията на Зоопарка ще бъде обявена обществена поръчка.

През есента се очаква официалното откриване на музей „Литературна Стара Загора“. Строителните дейности там са приключили и в момента върви процес по въвеждане на информацията в дигиталните устройства, както и подреждане на експозицията. До края на лятото ще бъде готова залата на Синдикалния дом, работи се и усилено по ремонта на Центъра за талантливи деца, който се изгражда в дарената от Мария Жекова сграда. Дарик

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com