Стара Загора

Времето в Стара Загора: Силен фьон от планините носи поредна аномалия във времето

В сутрешните часове в Горнотракийската низина ще е мъгливо. Ще духа умерен, на север от планините до силен южен вятър. Вечерта вятърът ще отслабва, в Западна България и ще утихне. Ще бъде топло, с максимални температури – между 15° и 20°, северно от планините и по-високи. За София максимална – около 17°, гласи прогнозата на НИМХ към БАН.

В понеделник ще бъде доста динамично. Ще духа умерен до силен южен вятър, северно от планините – фьон. Към вечерта вятърът ще отслабва, в Западна България и ще стихва. Минималните температури ще са около и над 10 градуса, а дневните – от 12, 13 в крайните северозападни райони до около 22 в североизточните райони и  северно от планините. Вторникът ще започне по подобен начин, с високи за ноември минимални температури около и  по-високи от 10 градуса. През деня максималните ще са в широк интервал: от десетина градуса на северозапад до 20, 21 в източните райони, където все още ще духа южен вятър.

От юг и запад ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната, без крайните източни райони. През нощта срещу сряда и в сряда от северозапад ще започне да прониква студен въздух. Денят ще бъде облачен и  дъждовен. Температурите в ранния следобед  ще са от 3 до 8 градуса на запад до 7-14 в източните райони.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com