Connect with us

Стара Загора

Войводите тръгват напред със слогана ,,България над всичко!‘‘

Published

on

ВМРО е с пълна листа от двадесет и двама кандидати за народни представители в 27-ми избирателен район Стара Загора.

Поставената цел пред патриотите е да има двама представители от Стара Загора в българския парламент.

Войводите от ВМРО – Стара Загора се надява предизборната кампания да мине в добрия тон и да бъде честно състезание на идеи за бъдещето на България, а не да се води компроматна война.

Водачът на листата е Александър Сиди, народен представител в 44-то народно събрание и член на националното ръководство на ВМРО. Втори е областният координатор и общински съветник – Антон Андонов. Трети в листата е гражданската квота – Боян Чуков, експерт по борба с тероризма.

В листата с млади, интелигентни старозагорци, които ще се борят за доброто в Стара Загора. Като ВМРО вече се съобщава в листите, включително гражданска квота, с което разширява идеята за тясно партиен патриотизъм.

“На тези избори ще покажете лицето на ВМРО, ще покажете каквото свързваме и ще разказваме за бъдещето, тъй като каквото ние си представяме. Освен това с повече доходи и сигурност за българските граждани. деца. Бъдеще на традиционното християнско семейство. “, заяви водача на листата Александър Сиди.

Войдете тръгват напред със слогана ,, България над всичко!“

 1. Александър Маиров Сиди – роден на 13 октомври 1981 г. в Стара Загора. Възпитаник е на ПМГ „Гео Милев“ в родния си град, след което продължава образованието във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий “, специалност„ Право “. Народен представител от 44-то Народно събрание.
 2. Антон Димов Андонов – Роден e на 7 април 1974 година в Стара Загора. Завършил е история и политология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий “. Семеен, с едно дете. Общински съветник от ВМРО трети мандат.
 3. Боян Стефанов Чуков – роден на 25 юли 1952 година в град София. Завършва специалност „Радио и телевизия“ в Технически университет в София. Специализация в Институт за политически науки, Париж. От 1984 г. е дипломатическа работа във Франция. В периода от 1988 до 1992 година води консултантски отдел в посолството на България в Мадрид. Инж. Чуков  е български експерт по борбата с тероризма. Бивш дипломат. Бил е журналист на свободна практика. Има над 500 публикации на международни теми. Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език. Магистър инженер по електронни телекомуникации, офицер (о.р. майор) от външно разузнаване. През 1990 г. е награден със медал III степен от директора на НРС
 4. Красимир Симеонов Червилов – роден на 25 юни 1965 г. в Стара Загора. Завършил е Средното музикално училище в родния си град. След това завършва оперно пеене в Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“, София. Има и магистратура по „Публична администрация“ от Стопански факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий “. Работил е като зам. директор на Държавна опера Стара Загора 3 години. Понастоящем е Заместник областен управител. Несемеен с едно дете.
 5. д-р Чавдар Костадинов Ангелов – Роден в Казанлък през 1976 г. Семеен, с две деца.Дипломиран историк, завършил Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий “през 2000 г. В периода 2012 – 2016 г. е редовен докторант в Катедра „Нова и най-нова история“ на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий “. През февруари 2016 г. му е присъдена научна и образователна степен „доктор“ по история.В периода 2004 – 2015 г. г. работи в Исторически музей „Искра“ в гр. Казанлък. От 2015 г. до настоящия момент е директор на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ в гр. Казанлък.
 6. Евден Тодоров Николов – Живее и работи в гр.Стара Загора от 1998 година. Роден е в гр.Враца, на 46год. Завършил е Езикова гимназия, гр.Враца и висше икономическо образование в Стопанска академия „Д.А.Ценов“, гр.Свищов. Има син на 22 години. Професионалното му развитие и опит са като: данъчен ревизор, търговец на горива на едро, главен счетоводител, вътрешен одитор, съдружник и управител на търговски дружества. Член е на ВМРО-БНД от 2009год. Председател на общинския комитет на организацията в Стара Загора от 2018г. Предприемач, икономист, енергетика и земеделски производител.
 7. Атанас Николов Боев – Роден e на 4 януари 1969г. в гр.Симитли, окръг Благоевградски. От 1982 година живее в гр. Казанлък. През 1983- 1987 г. e завършил Техникум по ветеринарна медицина гр.Стара Загора, след което е приет във ВНВАУ Г.Димитров гр.Шумен (1987-1991).
  Бакалавър е по финанси, кредит и банково дело.
  Магистър по Счетоводство и контрол.
  Има магистратура по Публична администрация (2003г), а през периода 2015-2020г е завършен в Юридическия факултет на ВТУ.
  Дипломиран юрист. В ранните години на демокрацията се занимава с частен бизнес след около 20 години със застраховане. Бил е директор на ДЗИ (Казанлък), директор на ЗК “Български имоти” (Стара Загора) и директор на GRAWE (Стара Загора). От 2010 г. работи в адвокатска кантора, която се занимава със застрахователни дела.
  Семеен е, има двама сина.
 8. Павел Иванов Петров – Роден в гр. Стара Загора. Семеен, с две деца и двама внука, български офицер (разузнаване). Редовно използваме поддръжката на българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света гора.
 9. Мария Ангелова Нанева – На 30 години. Родена е в град Пловдив, но е израснала и живее в гр.Стара Загора. Завършила е висше образование-магистър „Икономика и управление на бизнеса“ в Тракийски университет гр. Стара Загора. Работете в сферата на търговията като търговски представител. Щастлива майка е на момченце, която е на 6 години.
 10. Георги Янев Стойков – Роден на 27 декември 1960 година. От 1984 г. до 1999 г. служи във вертолетната база в Стара Загора като ръководител на кацане и Началник на летищния център. От 2001 до 2012 г. е длъжност към командването на НАТО в базата в Измир (Турция). В момента работи в сферата на екологията.
 11. Константин Жеков Балабанов – Роден е на 27.04.1970 г. в гр. Стара Загора. Завършил е средното си образование в Спортно училище ,, Тодор Каблешков ” гр.Стара Загора. В СА, Д.А. Ценов гр .Свищов, завършил е вишето си образование бакалавър – Стопанско управление, там защитени и магистърска степен – Управление на бизнес организации. Женен, с двама сина. Управител е на МИКОИНВЕСТ ЕООД.
 12. Д-р Никола Любомиров Пировски – роден в гр. Пловдив през 1980 г. Завършва медицина в Стара Загора през 2005 г. и работи в Медицински факултет на Тракийски университет, Стара Загора. Семеен, с две деца. Интересувайте и публикувайте му насоки към образованието, здравеопазването и спорта.
 13. Антон Стойчев Тонев – роден през 1977 г. в гр. Чирпан. Живее в Ст. Загора от 1984 година.Магистърска степен по ветеринарна медицина съм придобита в Тракийския университет Стара Загора през 2002 г., сега работи по докторска теза, Месторабота – Тракийски университет, Ветеринарно-медицински факултет, отделяне по семенни и паразитни болести. С познания в областите на селското стопанство, екологията, безопасността на храните и образованието.
 14. Иван Генков Илиев – На 33 години, роден в град Чирпан, средното си образование е завършил в СУ “П.К.Яворов”, а висшето във Великотърновски университет Св. св. Кирил и Методий. Работи като учител по История и цивилизация в СУ “П.К.Яворов” гр. Чирпан.
 15. Веселин Тончев Вълев- роден е в гр. Стара Загора на 16.08.1975 г., когато живее и до днес. Средното си образование e завършил през 1994 г. в Техника по строителство и архитектура, специалност „Транспортно строителство“ с квалификация на строителен техник. Висшето си образование е завършил в Нов Български Университет, специалност , Икономика и бизнес администрация ”. Работи във фирма „Би Ви ГРУП” ЕООД като строителен специалист. Семеен, с две деца.
 16.  Николай Георгиев Киров – роден и живее в гр. Раднево. Завършил средното си образование в Техника по минна промишленост гр. Димитровград, специалност Минна електромеханика. Вдовец с 30-годишен син. От три години пенсиониран в Мини Марица-изток ЕАД.
 17. Ангел Найденов Ангелов – На 34г. Образование – бакалавърска степен Агрономство, завършена в Тракийски университет и магистърска степен Богослови, завършена във Великотърновския университет.
 18. Владимир Борисов Йорданов – Роден и израснал в гр.Стара Загора, на 32 години. В родния си град завършва Търговска гимназия “Княз Симеон Търовски”, а вишето си образование със специалност “Маркетинг” придовива в Икономически университет – гр.Варна. Работа в сферата на туризма от 2008 до 2016 година, след това се връща в родния град, до 2020 г. в управлението на семейна фирма, занимаваща се със земеделие. Страстта към информационните науки се насочва към друга работа и от 2020 година работи като програмист в ИТ фирма в гр.Стара Загора.
 19. Константин Илчев Делчев – роден в гр. Стара Загора. Семеен, с едно дете. Завършил висше образование в гр. Габрово в Технически университет. По професия е инженер.
 20. Тошко Томов БашкехайовРоден през 1966 год. на 26 април в гр. Казанлък. Живее в с. Черганово. Завършил техникум по механотехника в гр. Казанлък. Преминава през военна служба в гр. Бургас. Работил е в завод Арсенал. От 1997 година е в частния сектор, занимава се със земеделие и вторични суровини. Семеен, с едно дете.
 21. Стоян Георгиев Тодоров – Роден е в гр. Казанлък през 1969 г. Основното си образование е завършено в гр. Гурково, където и живее в момента. През 1987г. съм завършил средното си образование в ТГС ,, Христо Ботев ,, гр. Велинград. От 1989г. до 2020г.съм работи в система на ,, Горите. Семеен с три деца. В момента безработен.
 22. Николай Величков Марков – на 39 г. семеен с две деца. Завършил ВТУ ,, Св. св. Кирил и Методий “, степен бакалавър-Историк, учител по история и степен магистър-География и икономика отново от ВТУ ,, Св. Св. Кирил и Методий”. Работи като учител в ПХГ ,, Св. св. Кирил и Методий “гр. Казанлък, общински съветник в община Павел баня от 2019 г. Член е на ВМРО от 1999 г. Общински лидер на ВМРО от 2014 г. Свободното време е разделено между семейството и каузи в помощ на обществото.
Continue Reading

Стара Загора

Цанка Ганева: До края на юли трябва да приключи ремонтът на зоопарка, месец по-късно ще посреща посетители

Published

on

В най-лошия случай ремонтните дейности на зоопарка в Стара Загора трябва да приключат до края на юли тази година. Това каза за Радио Стара Загора главният финансист на Община Стара Загора и ръководител на проекта Цанка Ганева. Проектът е доста сложен, защото там се съчетават две дейности. Строителите извършват ремонта, а служителите на зоопарка обгрижват животните. Другите перипетии са свързани с това, че на 1400 обитатели трябва да им се осигури място за живеене на терен и нещата се случват поетапно. До забавяне водят и пандемията от коронавирус, и лошите метеорологични условия, коментира още Цанка Ганева. По думите й в края на август или в  началото на септември любимото място на старозагорци ще отвори врати за посетители.

Емблематичната скулптура на входа на зоопарка на двете мечета ще бъде запазена, увери Цанка Ганева. Работи се и по административната сграда, ще бъде изграден и посетителски център. Оскъпяване на проекта няма да има, но е на лице допълнително възлагане за проектиране за разширяване хабитата на мечките, което се остойностява в момента. БНР

Continue Reading

Стара Загора

Близо 50% слаби оценки и нито една пълна шестица на предварителния изпит по химия в Тракийския университет

Published

on

3,18 e средният успех от предварителния онлайн изпит по химия в Тракийския университет в Стара Загора, който се проведе на 3 април. В него са участвали  581 кандидат-студенти, 10 от предварително записалите се не са се явили, а една от работите е била анулирана, става ясно от резултатите, публикувани от висшето учебно заведение.

Почти половината – 283 души или 49% от положилите изпита са с оценка до 2,99. Работите на 64 от кандидат-студентите са оценени между 3,00 и 3,49. 159 човека или 27% са с оценка „добър“ от 3,50 до 4,49 . С оценка от 4,50 до 5,49 са 72-ма от участниците в изпита .

С отлична оценка от 5,50 до 5,99 са само 3-ма от кандидат-студентите. Няма нито една пълна шестица.

За втора година Тракийският университет провежда предварителните си кандидатстуденстки изпити онлайн с оглед спазване на противоепидемичните мерки във връзка с ковид пандемията. От висшето учебно заведение отчитат засилен интерес тази година към изпита по химия, който е един от двата изпита, вход за специалността “Медицина” – близо 600 кандидати за бъдещи лекари са заявили желание да проверят своите знания по предмета, а предходни години са били наполовина. 

Поради големия интерес към изпита по химия той се проведе в три различни часови интервала. Кандидатите за бъдещи медици разполагаха с два часа за решаване на изпитните въпроси.

Предварителният кандидатстудентски изпит по биология е насрочен за 17 април, събота. Кандидат-студентите ще имат и още един шанс за предварителен изпит по биология – 24 април.  

Continue Reading

Стара Загора

Енергията на деня е идеална за активни действия

Published

on

Луната е в знак Телец до 09:36ч, след което преминава в знак Близнаци.

Да останете сами не е добре, посещение при роднини или близки приятели ще донесе повече радост. Емоциите са повърхностни, въпреки че предизвикват бурни реакции. Много е полезно да се правят разходки пеша или с кола, кратки пътувания. Необходимо е  много чист въздух. Ако не можете да сте навън, по-често проветрявайте помещенията.

Добро време за комуникативните и мобилни хора. Може да се почувствате твърде емоционални и импулсивни, склонни към лекомислени и повърхностни постъпки и неочакваните решения. Много е важно да има самоконтрол. Рутинната работа е досадна.

Уязвими са плещите, ръцете, раменете, пръстите на ръцете, нервната система дробовете. От маникюр е добре да се откажете. Удачно време за провеждане на лечебни процедури с черния дроб, операции в областта на бедрото.

5 лунен ден от 08:28ч на 15 април до 09:00ч на 16 април

Този лунен ден се счита за добър и щастлив. Символът на деня е Еднорога. Приветства се всичко, което е свързано с духовното развитие, със самоусъвършенстването. Това могат да бъдат духовни практики или медитации, анализ на собствените и други действия, работа над вътрешната осъзнатост и над чистотата на мислите и желанията. Четенето на молитви и мантри може да подпомогне този процес.

Енергията на деня е идеална за активни действия. Физическото натоварване оказва добро влияние. Особен ефект има и практикуването на йога. Изпълнението на асаните способства придобиването на вътрешна хармония и мир, което ви позволява да постигнете умиротворяване.

На петия лунен ден е напълно нормално, ако настроението и състоянието ви не са стабилни. На сутринта може да чувствате, че ви е радостно, а по обяд всичко вече ви е досадно. Не се плашете от такива драстични промени. По този начин тялото се опитва да се обнови, да се отърве от излишното. Според поверието за лунния ден е добре днес да поплачете, при това не само на сън, но и в действителност. Сълзите са знак за това, че душата се пречиства. Този лунен ден подхожда за кръщение.

Новите дела няма да донесат успех. Добре е да се правят планове за бъдещето. Всички мисли, дори мимолетни и незначителни, могат да станат реални през този период. Добре е да контролирате ума си, за да не навредите на себе си или на другите. Всички промени, които се случват през този период, не трябва да ви тревожат. Това е моментът на преход към съвсем ново ниво: по-високо, по-удобно, по-добро качество.

За уязвима зона се счита стомаха. Употребявайте само лека и прясна храна, свежи продукти, лесни за храносмилане. Препоръчват се млечни продукти. Пийте билкови чайове. Ако здравето ви пострада днес, трябва да промените нещо в себе си. Не започвайте диета, избягвайте да гладувате. Всяка храна, която постъпва в организма сега се отразява не само на тялото, но и на аурата.

Сексът в този лунен ден трябва да бъде отпускащ и успокояващ и да се приеме като целебен. Сложните пози е добре да се избягват.

Подстрижката може да подобри материалното състояние и цялостното благополучие. Благодарение на нея може да се освободите от депресивно състояние.

26 слънчев ден – Ден за справедливост и подаръци от съдбата, в който можете да молите и да получавате помощ от Висшите сили, особено ако е свързано с увеличаване на благосъстоянието. Днес даже най-простите и обикновени молби достигат до Небесата. Не си отказвайте нищо в този ден. Не трябва да са ви чужди всички земни радости. Правете всичко с желание и от сърце. Поканете гости, срещнете се с приятели. Давайте подаръци на близките си, които ще доставят радост на вас и на тях, нещо, за което отдавна са мечтали и много ще се зарадват и тогава над вас ще се изсипе благодат за целия месец.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com