Сватби

Вижте какво време ни очаква днес в Стара Загора

През деня с усилване на вятъра от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. В крайните южни райони и по Черноморието преваляванията ще са все още от дъжд, но до обяд и там ще преминават в сняг. Със силния вятър и снеговалежите в Северна и Източна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са предимно между минус 7° и минус 2°. Още след обяд валежите ще отслабват, а през нощта срещу събота на места и ще спират. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и сутринта ще започне да се повишава.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. Ще духа силен вятър от североизток, по високите и открити части до бурен, предимно южен вятър. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават, на височина 1200 метра ще са минус 8° – минус 6°, на 2000 метра – минус 12° – минус 10°. Над Черноморието ще е облачно, преди обяд с валежи предимно от дъжд, на места значителни. След обяд валежите ще отслабнат и ще преминават в сняг. Вятърът ще се усили и ще бъде силен до бурен от север. Преди обяд температурите ще са положителни, но с нахлуването на студения въздух ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 4 и 1°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 4-6°. Предупреждение за опасно време е в сила за цялата страна за днес.

Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 20 области на страната за 6 януари. Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян. Вятърът ще бъде силен вятър от север-североизток с пориви до 22-24 м/с. Ще има валежи от сняг и в Северна България ще се образува снежна покривка около 25 см, в планинските части и повече. Има условия за снегонавявания. След обяд валежите ще отслабват. В Южна България ще има условия за поледици. Оранжев код за опасно вълнение е обявен за морето край Добри. Вятър ще духа от североизток, по-късно север-северозапад със скорост 20 м/с (8 по Бофорт) и пориви до 28 м/с(10 по Бофорт).

Вълнение на морето ще бъде 4-5 бала. При оранжев код за силен вятър са възможни смущения в електроснабдяването, има опасност от летящи предмети и изкоренени дървета. Оренжевият код за сняг и лед предупреждава, че са възможни смущения на наземния, релсовия и въздушния транспорт, както и на дейностите на открито. Жълт код за сняг и поледици е обявен за 8 области на страната в Западна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, София- област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив.Ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка около 20 см, в планинските части и повече. След обяд валежите ще отслабват. Жълт код за опасно вълнение е в сила за морето край Варна и Бургас. Вятърът ще духа от север със скорост 15-20 м/с(7-8 по Бофорт) и пориви до 24 м/с(9 по Бофорт). Вълнение на морето ще бъде 4 бала.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com