Стара Загора

Ветеринарната медицина в ТрУ – Стара Загора е първа по рейтинг в страната за 2018 година в специалността

Тракийският университет – Стара Загора е на едно от челните места в рейтинговата система на висшите учебни заведения за 2018 година.

Специалността „Ветеринарна медицина“ в Тракийският университет в Стара Загора е отличена с първо място в това професионално направление, обяви за Радио Стара Загора ректорът проф. Иван Въшин. На церемония в НДК снощи престижната награда му е била връчена от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. На второ място са класирани специалностите педагогика, животновъдство, растениевъдство. Има още специалности, които са на трето и четвърто място в рейтинговата система.

Реализацията на трудовия пазар след завършване на студентите е 60 – 70 процента според проф. Въшин. Ветеринарните лекари почти изцяло се реализират във фермите, т. е. политиката на животновъдството трябва да бъде в тази насока. Тракийският университет обучава студенти в 32 направления и специалности.

Утре е срокът за изпращане на заявката за кандидат-студентския прием за 2019/2020 година в МОН. Под въпрос е одобряването на икономическите специалности. За всички останали направления и специалности проф. Въшин е убеден, че ще бъдат утвърдени.

Все още няма решение, но най-вероятно отново ще бъде възстановена специалността „Парамедик“. Университетът има готовност и за още една специалност „Рентгенов лаборант“, каза още ректорът проф. Иван Въшин.БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com