Стара Загора

Валери Симеонов: Топката е у Бойко Борисов

Ще изчакаме Бойко Борисов да вземе решение относно назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Това каза пред журналисти Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичен фронт ВМРО-НФСБ”, след среща с Бойко Борисов в Министерски съвет, относно назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. „Срещата мина доброжелателно от двете страни. Бяхме приети и изслушани нашите аргументи. Няма какво друго да направим, освен да изчакаме министър-председателя да вземе решение по този въпрос”, коментира Симеонов.
Той заяви, че Бойко Борисов не можел да им отговори сега.
„Просто при нас така стоят нещата, че това е заложено в нашите програми и ние не можем да приемем назначаването на представители на партии, изградени на етнически принцип или пък на такива, за които има много основателни съмнения, че обслужват външни интереси. Не можем да допуснем представители на такива партии да заемат отговорни постове. До момента няма драма. Има желание от двете страни за решаване на проблема”, допълни той, цитиран от “Фокус”. Не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата. Подхождаме изключително отговорно, отговорни патриоти сме и точно защото сме такива, не можем да си позволим своеволно да разрушаваме това крехко мнозинство в парламента, допълни Симеонов.
На въпрос дали ще оттеглят подкрепата си от правителството, ако зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов остане на поста си, Симеонов заяви, че ще изчакат решението на министър-председателя Бойко Борисов, ще свикат своя колективен орган и ще вземат решение.
„Решения не взима нито Валери Симеонов, нито Красимир Каракачанов”, коментира Симеонов. На въпрос дали са представили данни за зам.-министъра на отбраната, той отговори, че са маркирани някои детайли. Относно това дали ПФ са поставили условия на премиера за оттеглянето на Орхан Исмаилов от поста зам.-министър на отбраната, другият съпредседател на ПФ – Красимир Каракачанов, заяви: „Точната ни формулировка беше, че това лице на това място не е приемливо”. Съпредседателите на ПФ отрекоха слуховете за разцепление в политическата организация: “Това, че имаме нюанси, или че в даден момент по даден казус единият е по-емоционален, а другият по-въздържан, не означава, че може да се разделим. Аз мисля, че това е най-принципната коалиция, която съществува в българския парламент. Ние сме български патриоти, обединени на базата на своята кауза”, каза още Каракачанов.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com