Сватби

Бързи производства. Разкрити престъпления

На 30.03.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу П. П., на 28 г., от гр. Стара Загора, затова че в района на „7-ми километър“, по пътя за Старозагорски минерални бани, е управлявал л.а. “БМВ” след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. В П. П. е намерено и иззето топче със суха залена тревиста маса, установена като канабис, с тегло 0,067 гр. В лекия автомобил е пътувал И. К., на 27г., от с. Ягода, общ. Мъглиж. В него е намерено свито пакетче съдържащо сухо кристалообразно вещество, както и таблетка с триъгълна форма, установени като метамфетамин и екстази (МДМА), с общо тегло 0,079 гр. Образувани са бързи производства. Двете лица са задържани за срок до 24 часа.

На 31.03.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК срещу П.М , на 19г., от гр. Стара Загора, затова че е управлявал л.а.” Фолксваген Голф” след употреба на наркотични вещества – амфетамин и канабис, установено с техническо средство. Водачът е задържан във Второ РУ – Стара Загора за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:
Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, затова че в периода от 15.12.2016 г. до 24.02.2017 г. в с. Остра могила, общ. Стара Загора, от къща, собственост на 71 годишен мъж от гр. Стара Загора, е извършена кражба на електрожен, бормашина, ъглошлайф и моторна косачка. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Второ РУ – Стара Загора, са установени извършителите на престъплението: В.П., на 19 г. и Г.Г., на 19г., двамата от с. Остра могила.

На 30.03.2017 г. при извършване на процесуално-следствени действия от служители на Второ РУ – Стара Загора в л.а.”Опел Корса”, управляван от Я. Я., на 63 г., от с. Бял извор, общ. Опан, са открити и иззети 2 бойни пистолети без серийни номера, 20 бр. боеприпаси за огнестрелно оръжие, кал.7,65 мм. и ръчна граната с поставена в нея запалка. При последвало претърсване в къща в с. Калояновец, общ. Стара Загора, обитавана от мъжа, са открити и иззети 2 бр. заглушители за огнестрелно оръжие, 171 бр. боеприпаси за огнестрелно оръжие, кла.7,65 мм., 16 бр. боеприпаси кал. 9х18 мм., както и кафеникаво на цвят прахообразно вещество, около 2 гр. и суха зелена тревиста маса, около 3 гр., установени като високорискови наркотични вещества – хероин и марихуана. Я.Я. е задържан във Второ РУ – Стара Загора за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления:

На 30.03.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б от НК срещу Е.К., на 18г., от гр.Стара Загора, затова че в гр. Стара Загора по бул.”Славянски”, е управлявал л.а.”Мерцедес” след употреба на наркотично вещество – канабис, установено с техническо средство. Водачът е задържан във Второ РУ – Стара Загора за срок до 24 часа.

На 30.03.2017 г. в РУ- Гълъбово се е явил 69 годишен мъж от гр. Гълъбово, който съобщил за извършена кражба на детски велосипед, негова собственост. По случая е образувано досъдебно производство по чл.194, ал.1 от НК.

На 30.03.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба в с.Плоска могила, общ. Стара Загора, на 5 бр. проводници от електропреносната мрежа на EVN – България. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com