Сватби

Бум на заболелите от заразни заболявания в Старозагорско

През изминалата  седмица  са регистрирани общо 110 случая на заболели от остри респираторни заболявания в област Стара Загора при 103 за  предходната седмица, сочи справка на РЗИ. Заболеваемостта  е 80,40 на 10 000 души.

Регистрирани са общо 30 случая на заразни заболявания, при  29 за предходната седмица. Нови 3 случая на варицела са регистрирани в Стара Загорa и Казанлък. В сравнение с предходния период случаите са с десет по-малко.Има установен заболял от скарлатина в Стара Загора.Регистрирани са заболели от шинелоза в Гълъбово и Казанлък.

От ентероколит са се разболели десет души от Чирпан, с.Загоре, Николаево, с.Елхово, с.Зимница, с.Малко Тръново, с.Могила, Раднево и Стара Загора .През изминалата седмица има регистриран случаи  на заболели от ротавирусен гастроентероколит в Стара Загора и село Могила. Според справката двама души са регистрирани като заболели от шинелоза в Стара Загора и Гълъбово.

Заболели от вирусен хепатит са регистрирани четири случая в Стара Загора, Раднево, с.Партизанин. Заболял от Лаймска болест  има регистриран в Долно Сахране.

Здравните власти са установили трима заболели от марсилска треска в Стара Загора, Чирпан и Еленино.  От групата на невроинфекции регистрираните случаи са следните: Вирусен менингит – 2 случая от Стара Загора.Бактериален менингит в Стара Загора и вирусен енцефалит в Гълъбово.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com