Стара Загора

Борисов: Общините са изключително важни относно финансовата ни дисциплина

Общините са изключително важни относно финансовата ни дисциплина. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на конференция на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“.

Конференцията е организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“. „Искам да Ви поздравя с резултатите, може да се гордеете с това, което сте постигнали до този момент. България е втора в Европа по усвояването на еврофондовете, затова всички вие получавате поздравления“, обърна се министър-председателят към присъстващите кметове.

„Винаги съм казвал, че кметските избори са тези 30 дни, докато има предизборна кампания. След това всички кметове са еднакви и с всички работим заедно. Общините са изключително важни относно финансовата ни дисциплина“, коментира Борисов.

„Трябва да сте внимателни особено в обществените поръчки и усвояването на еврофондовете, защото ако не ги направите, както трябва, после ние трябва да ви даваме от бюджета чрез финансови корекции в него“, допълни той.

Премиерът обърна внимание, че заради големите средства, които ЕС отделя и ще отделя занапред за сигурност, е още по-важно как местните кметове ще изпълняват бюджетите на общините си. „Местните данъци и такси са инструмент, с който може да управляте бюджетите си“, посочи той.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com