Стара Загора

Борисов: Гарантираха, че няма да се отметнат от оставката

“Оставката – би трябвало да се почне отзад напред от 28 септември – 12 октомври една от трите дати, която се приеме след консултации в парламента, но гарантираха, че няма да се отметнат, защото те могат да се отметнат утре пак”.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента решенията, взети на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

По думите му социалистите са признали, че предложението за вот през юли бола направено “на инат и за екзотика”.

Борисов поставил условието изпълнителната власт да не взима решения, които имат дългосрочен характер и получил обещание да не се взимат такива решения.

Решено е още на председателски съвет, на който от ГЕРБ ще участва Цецка Цачева, да се изберат 10-15 закона и ратификации, по които ударно да работи този парламент.

Извънредното заседание на парламента за референдума Борисов коментира така:

„Вече имаме нова хипотеза за референдума. Ако примерно днес се гласува референдум, той до три месеца да се проведе. Това означава да се проведе до 17 септември. Договорили сме се за другите избори – да са от 28 септември до 12 октомври.

Това означава, че ако днес се вземе това решение, трябва да похарчат още 30 милиона в рамките на 2-3 седмици. Дотук ни доведе този кабинет и този парламент. Всяко нещо, което се предлага, е капан.

Неслучайно ни свикват извънредно днес. Надявам се г-н Миков да прояви разум и да се направят консултации по тази тема. Не може от трите точки само една да бъде гласувана. Нали затова искаме тези 2 милиона, които са навънка, да имат право да гласуват, да участват, да има електронно гласуване”.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com