Сватби

Борисов: Ако реформаторите разклатят коалицията – отиваме на избори

Ако Реформаторският блок разклатят коалицията и излязат от управлението, ще зарежем стабилността и ще отидем на предсрочни парламентарни избори заедно с президентски. Това заяви в интервю за предаването „Годината” по Дарик премиерът Бойко Борисов.

Безумие е сега през зимата да правим предсрочни, после президентски избори, каза министър-председателят. До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ, обясни той.

Другият вариант е предсрочни избори веднага – февруари или март и дотогава безвремие и всичко спира, прогнозира Борисова. Март има парламентарни избори подреждат ни хората, но вече ГЕРБ и РБ няма да имат срещи, те няма да участват повече в общо правителство, аз с ДПС коалиция няма да направя, въпреки техните опорни точки това да говорят, продължи той. Но не изключи БСП.

В същото време отбеляза, че истинската му надежда е ДСБ като преценят днес, че убиват стабилността и тласкат страната към хаос, да си дадат сметка с кого ще управляват. Пожелавам им да станат първа политическа сила на предсрочните избори, но с кого ще направят правителство, с кой ще управляват, попита риторично премиерът.

Затова като се съберат довечера, тези всички сценарии да ги разиграят, препоръча им той. Аз съм им дал дума, че правителството ще изкара целия си мандат и че няма да го преформатирам с други партии, заяви още Борисов.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com