Стара Загора

Бойко: Аз решавам дали ще се сменят министри!

Правото да се преструктурира кабинетът е мое. Дали ще се сменят министри или не и с кого аз бих приел да работя – също е мой избор, каза днес пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от радио “Фокус” – Шумен. Премиерът обяви, че в коалицията са в прекрасни отношения и си имат доверие.

“Всеки от нас си е поел политическа отговорност за каквото и да било. Всеки е направил отстъпки и компромиси. Нито с Меглена Кунева, нито с Божидар Лукарски, нито с Николай Ненчев, нито с Петър Москов, нито с Ивайло Калфин сме имали какъвто и да е комуникационен проблем. Винаги са срещали пълна подкрепа от мен, както и аз от тях. Когато имаме успехи, те са общи. Лошото е, ако се провалим, тогава всеки иска да избяга“, обобщи ситуацията Бойко Борисов.

На въпрос дали се обезсмисля референдумът само с въпроса за електронното гласуване премиерът заяви, че българинът не обича задължителното. “И аз не обичам да ме карат насила да гласувам, когато не ми се гласува”, посочи той.

Според него от Реформаторския блок са били прави, че въпросът за мажоритарния вот не е достатъчно конкретен. “За електронното е прекрасно“, коментира Борисов единствения останал въпрос на референдума.

Грешките в коалицията той обясни с това, че нито една от партиите в нея не е била в коалиция.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com