Близо 90 сигнала са подадени на Горещия телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 29 до 31 март

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 29 до 31 март са отчетени около 90 сигнала. Граждани са информирали за около 40 неправилно паркирани МПС в града. За силен шум от форсиране на мотоциклети в тъмната част на деня в междублоково пространство в кв. „Три чучура-север“ е подадено оплакване от живеещи в района.

Сигнализирано е за бездомни кучета в кв. „Железник“. За куче порода Хъски с каишка и маркер, разхождащо се без стопанин в рамките на Зоопарка, е получен сигнал. Същото е нападнало птицата нанду. Бързата намеса на служителите на зооградината е предотвратила фатални последици. Продължава издирването на собственика на кучето. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни. Сигнал е подаден за домашно куче, ухапало дете в кв. „Лозенец“.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета. Сигнал е подаден още за замърсяване около контейнер за смет с едри битови отпадъци в района на ул. „П. Р. Славейков“ №62.

Гражданин е информирал за запалени 4 хиляди бали, намиращи се на пасище в село Маджерито.

Сигнали са получени още за силна музика от заведения и жилищни сгради, както и за струпване на шумни компании на открито. За група вандалстващи младежи е съобщено в района на Летния театър в парк „Митрополит Методий Кусев“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com