Connect with us

Стара Загора

Близо 2000 първокурсници прекрачиха прага на Тракийски университет – Стара Загора

Published

on

По традиция, празничният ден в Тракийски университет – Стара Загора, започва с концерт в студентски групи. Сценарите във форума се избират в красиви латино-танци, последно от страхотните изпълнения на Бенд Макрофагос и танцов състав Траки. Официално търсена церемония за новата академична 2021/2022 г. започна с водосвет за здраве и благоденствие, който отслужиха старозагорски свещеници.Гости на празника бяха доц. Крум Неделков-заместник-министър на земеделието, хранител и горите, директорът на БАБХ д-р Христо Вълчанов, кметовете на община Стара Загора и община Казанлък Живко Тодоров и Галина Стоянова, областният управител на Старозагорска област Иван Чолаков, заместник-кметове, директори дирекции, директори на училища, председатели на институции и организации.

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на открито

.Ректорат на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков поздрави всички първоначално: „Искам да ви уверя, че в Тракийския университет ще получите много добра теоретична и практическа подготовка. Тук ще имате възможност да изявите и своите таланти – да танцувате, да спортувате, да пеете. Аз съм убеден, че ще започнете единствено нов етап от вашия живот, вие определяте вашия път в живота, във вашите професии, които сте избрали, а те са десетки във вашия университет, който е мултидисциплинарен. Аз съм оптимист и се гордея, че съм ректор на Тракийския университет. Искам да предам този оптимизъм и гордост и на вас, също така да се гордеете, че сте учили в Тракийския университет, и след като завършите съм убеден, че ще бъдете тези, които ще променят България и както се пеете в химна: „Да бъде земен рай “!. Жела ви успех и попътен вятър! „

Поздрав към всички преподаватели и студенти в университета, изправящи и заместващи-министърът на земеделието, хранители и горите-доц. Крум Неделков, кметът на общ. Стара Загора Живко Тодоров, областен управител в Старозагорска област Иван Чолаков и председател на Съвета на настоящите и ректор на Тракийския университет от 2007 г. до 2015 г.-проф. Иван Станков. Поздравителни адреси пристигат от министерства, дирекции и институции. Близо 2000 първоначално прекрасни прага на Тракийски университет – Стара Загора в първия учебен ден за академичната 2021/2022 г. Сред тях са всички изпълнени държавна поръчка, студенти в платежна форма за обучение и чуждестранни студенти.Край в тържествената церемония и начало на учебната година, отбелязана десетки балони в цветовете на национално знаме,

Continue Reading

Стара Загора

Опашки за ваксини в ДКЦ 1 в Стара Загора

Published

on

Повишен интерес към поставянето на ваксина отчитат във ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 в Стара Загора. През вчерашния ден там са поставени над 100 ваксини, докато за цялото време през октомври преди това техният брой е бил около 300, съобщи в интервю за Радио Стара Загора управителя на здравното заведение д-р Георги Лисичков. 

Той допълни, че в Центъра разполагат и с трите ваксини, разрешени за употреба в Европейския съюз.

От започването на работата на ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 там са поставени над 8000 ваксини, съобщи още д-р Лисичков. Най-много са поставените ваксини през май – 2007. БНР

Continue Reading

Стара Загора

В три старозагорски общини учениците ще учат дистанционно

Published

on

Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево преминават на онлайн обучение за две седмици, тъй като заболеваемостта в тях е над 750 на 100 000 души население.

Учениците от Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан ще учат на ротационен принцип с 50% присъствени занятия. В тези общини заболеваемостта е е между 500 и 750 на 100 000 души.

Това гласи нова заповед на директора на РЗИ Стара Загора. В късния следобед вчера беше съобщено, че се преустановяват на присъствените учебни занятия за всички ученици от областта. По-късно обаче е издадена нова заповед.

В Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево и Павел Баня, където заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 000, се преустановява присъственото обучение на 50% от паралелките в училищата, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или при карантиниране на 30% от паралелките. Учебните занятия се осъществяват по утвърден от директора график.

На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души.

Най-висока е тя в община Стара Загора – 884.569. В Казанлък е 532.113, в Мъглиж – 481.83, в Николаево –  330, в Гурково – 589,04, в Павел баня – 233.8, в Опан – 845.07, в Раднево – 857.22, в Гълъбово – 533.4, в Чирпан –  581.12, в Братя Даскалови – 392.55.

Continue Reading

Стара Загора

Задигнаха сумата от близо 500лв. от монетник на детско съоръжение, разположено в парк в Стара Загора

Published

on

На 20.10.2021г., в 11:00 часа, в Първо РУ-Стара Загора, е получено съобщение за взломен монетник на детско съоръжение, разположено в парк в областния град.

По данни на собствениците, деянието е извършено за времето от 19.10.2021 г. до 10:30 ч. на 20.10.2021 г. и липсва сумата от около 500 лева. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com