Стара Загора

Близо 160 сигнала са подадени на Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 2 до 4 ноември

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 2 до 4 ноември, са отчетени близо 160 сигнала. Граждани са подали информация за над 50 неправилно паркирани МПС. Два автомобила са включени в процедура по принудително/доброволно премахване. Санкциониран е водач на МПС, системно форсиращ двигателя на колата си пред СУ „Христо Ботев“, смущаващ спокойствието на живущите в района.

Информация е получена за липсващи сегменти от ограда на детска площадка в кв. „Казански“. Предстои рехабилитация.

За бездомни кучета е съобщено в района на пл. „Берое“, кв. „Три чучура – север“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Подадено е оплакване за разходка без повод на домашни любимци в детска площадка.

Продължават оплакванията от струпване на строителни и битови отпадъци около контейнери за смет, което затруднява почистването им. Акт за административно нарушение е съставен на собственици на жилище, които изхвърлят едри вещи през прозореца върху тротоара на ул. „Цар Калоян“ №45.

Докладна записка и протокол са съставени на строителна фирма за системно замърсяване на тротоарна площ със строителни материали, както и за препречване на пътя пред гаражите на блок №85 на ул. „Подполковник Калитин“.

Оплакване е постъпило от гражданка, говорила по телефона и получила забележка от шофьор на градския транспорт.  За неспазване на графика и неспиране на спирки също е постъпил сигнал. При установяване на нарушение ще последват санкции спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Снимков материал и докладна записка са съставени след установяване на счупено стъкло на автобусна спирка „Чая“.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, светофарни уредби и паркомати, обезопасени са улични шахти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com