Близо 150 сигнала са подадени на Горещия телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 15 до 18 април

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 15 до 18 април, са отчетени близо 150 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града. За агресивни бездомни кучета е сигнализирано в района на квартал „Самара“, парковете „Митрополит Методий Кусев“ и „Зеления клин“, както и в местността „Съботената кюприя“ и село Богомилово. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни. Сигнализирано е за нерегламентирано сметище в района на село Арнаутито. След извършени проверки, на собственика на имота е съставено предписание за почистване на замърсената площ и недопускане на струпване на отпадъци в имота.

Гражданин е информирал за недобросъвестно отношение от свои съседи от блок 22 на ул. „Хаджи Димитър Асенов“, изхвърлящи торбички с отпадъци от терасите си. Сигнал е получен още за струпване на около 10 чувала строителни отпадъци до контейнер за смет в кв. „Казански“. Констатирано е замърсяване с битови отпадъци в района на западния вход към ДДЛРГ „Българка“. Собственик на имот в село Богомилово е сигнализирал, че в неговата собственост са изхвърлени чували с едри боклуци от червен автомобил. Работата по сигнала продължава.

За чупене от група тийнейджъри на инвентара на детска площадка зад блок №3 на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ също е съобщено. След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати. Премахнати са опасни изсъхнали клони на дървета. Почистено е около контейнери за смет. На Горещия телефон е съобщено още за силна музика от заведения в града и от жилищни сгради.

Оплаквания има и от недобросъвестно отношение на водачи от градския транспорт. При установяване на нарушения – ще последват санкции, спрямо Вътрешния правилник на дружеството. Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com