Connect with us

Стара Загора

Близо 120 служители на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” ще се реимунизират

Published

on

В сряда или най-късно в четвъртък ще започне реимунизацията на медиците в УМБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович”. Очакваме доставката на ваксината за втората доза. Близо 120 са служителите на болницата, които са си поставили първата, информира проф. д-р Йовчев Йовчев, директор на лечебното заведение. По думите му ще има поне още 10 желаещи служители, които да се ваксинирират тепърва срещу КОВИД-19.

35 пациента с доказана инфекция за КОВИД – 19 са  хоспитализирани в  Университетската болница  “Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора към днешна дата. 6 от тях са в Клиниката по реанимация: 2-ма са интубирани 4 -ма са на кислородна маска, съобщи в ефира на Радио Стара Загора проф. Йовчо Йовчев. Общо 26 са пациентите в останалите клиники, допълни той. Общо 7 са новооткритите случаи на коронавирус в Лабораторията на болницата.

Част от Ковид отделенията вече възстановиха дейността си. Това са Клиниката по хирургични заболявания, Клиниката по нервни болести и  Клиника по ендокринологията. При постъпване за лечение в което и да е отделение на територията на болницата е задължително пациентът да бъде тестват с антигенен тест за наличие на КОВИД-19.

Ковид отделенията остават 4 – Клиниката по реанимация, Клиниката по инфекциозни болести, Отделението по пулмология и допълнително звено в Отделението по ортопедия, обобщи проф Йовчев.

По отношения на усложненията след преболедуван КОВИД-19 проф. Йовчев обобщи няколко основни момента. При някои от пациентите усложненията се наблюдават още при протичане на острата фаза на заболяването, като те  развиват бъбречна недостатъчност, при някои това се случва след изписване от болницата, а при трети се случват усложнения след спиране на медикаментите за разреждане на кръвта. Няма смъртни случаи на територията на болницата в следствие на проблеми, възникнали от вируса, подчерта проф. Йовчев. БНР

Continue Reading

Стара Загора

Виж с коя бюлетина номер ще се явяват партиите и коалициите на парламентарния вот

Published

on

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за гласуване в парламентарните избори на 4 април.

Първата партия, която бе изтеглена от избирателната кутия по време на жребия бе “Възраждане на отечеството” с бюлетина номер 12 за предстоящия парламентарен вот.

Патриотична коалиция “Воля-НФСБ” получи номер 24 в бюлетината за гласуване, ПП “Благоденствие” – обединение и градивност получи номер 23, “Граждани от протеста” – 17, ПП “Глас народен” – 19, Движение на непартийните кандидати – 20, Партия на зелените – 25, Пряка демокрация – 30, “Атака” – 7, ПП “Правото” – 22, Републиканци за България – 21, ПП “Общество за нова България” – 26, ДПС – 9, ПП “Нация” – 15, Коалиция “Изправи се! Мутри вън!”- 18, Български съюз за директна демокрация – 27, ПП ВМРО – 1, ГЕРБ-СДС – 28, Български национален съюз – 3, “Възраждане” – 5, Движение заедно за промяната – 13, БНО – 14, Българска прогресивна линия – 10, Ние, гражданите – 2, БСП за България – 4, ПП “Има такъв народ” – 29, Демократична България – 11, ПП АБВ – 6КОД – 8 и ПП МИР – 16.

Припомняме, че при предишните парламентарни избори през 2017 г. БСП и ГЕРБ имаха последователни номера, съответно 10 и 11. 

Тогава в парламентарния вот участваха 13 партии и 9 коалиции. 

Continue Reading

Стара Загора

Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод Националния празник 3 март и честване на 143 години от Освобождението на България

Published

on

„Уважаеми старозагорци,
Уважаеми гости на Стара Загора,

Днес, 3 март е денят, в който се прекланяме пред паметта и подвига на всички знайни и незнайни герои, воювали за нашето свободно и достойно настояще. На този празничен ден, когато горди ще развеем българския трибагреник, нека не забравяме, че нашата свободата не е подарена, а извоювана благодарение на поколения българи, революционери, просветители и будители. Прекланяме се пред всички разпалили пламъка на родолюбието, на историческата памет, на националното достойнство.

Нека помним, че в 3 март, в националния ни празник, са вплетени не само достойнствата ни като народ, но и нашата отговорност пред бъдещето.

Нека възпитаваме децата си в любов към Родината и бащиното огнище, за да градим заедно, мъдро и все по-отговорно настоящето и идните дни. Делото на първостроителите, техните завети и мечти за силна и свободна България, са нашият пример за отговорност и патриотизъм днес.Техният завет е да бъдем единни, по-силни от всякога и да прегърнем нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България!

Честит Национален празник!“, се казва в поздравителния адрес на Тодоров.

Continue Reading

Стара Загора

Промяна в разписанието на обществения транспорт в Община Стара Загора на 3 март

Published

on

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че на празничния 3 ти март, вътрешноградските автобусни и тролейбусни линии на обществения транспорт ще се осъществява по обичайния си маршрут с неделно разписание.

Изключете правилната автобусна линия №51, която ще се изпълнява със съботно разписание.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com