“Берое” загуби от “Левски Лукойл” в баскетболния финала за Купата

“Берое” загуби със 70:61 от “Левски Лукойл” във финалния двубой за Купата на България. За съжаление на 600-те си фенове, изпълнили „Арена Асарел“ в Панагюрище, трофеят отиде към София. Радващото за играчите на Любомир Минчев е, че показаха невероятен дух, наваксвайки изоставане от цели 20 точки.

“Берое” влезе по-добре в срещата и след 5 минута игра старозагорци водеха с 11 точки на своя съперник. В средата на частта треньорът на “Левски Лукойл” Константин Папазов прибегна до прекъсване. След него играта буквално се обърна на 180 градуса. Столичани пресираха здраво още при началната топка, което разколеба момчетата на Любомир Минчев и те започнаха да грешат несвойствено. На няколко пъти при нападение Конър Франкамп и Николай Стоянов губеха още в своята половина. Частта все пак приключи в полза на “Берое” при 17:16.

Вторите десет минути бяха едни от най-тежките за старозагорци през сезона. “Берое” не успяваше да вкарва, грешеше в самото начало на нападенията си, а “Левски Лукойл” бележеше. Частта приключи при гръмкото 19:5 в полза на столичани, които се оттеглиха на почивка при комфортен аванс от 35:22.

Въпреки паузата между полувремената, началото на третата част започна катастрофално за “Берое”. След няколко успешни стрелби “Левски Лукойл ” поведе с цели 20 пункта-27:47. В тези минути една грешна стрелба на Деян Иванов от тима на “Левски Лукойл” буквално обърна моментното равновесие на игрището. След нея старозагорци нанизаха поредица от попадения, намалявайки изоставането до 7 точки – 50:43. Мобилизацията на старозагорци в тези минути беше просто невероятна. Частта приключи при 53:49 за “Левски Лукойл”.

За радост на феновете по трибуните доминацията на „зелените“ продължи и в първите минути на последната част. След няколко чадъра и овладени борби, след страхотни попадения на Конър Франкамп и особено една забивка на Джеймс Уайт, “Берое” се доближи на едва два пункта. След нова несполука при своето нападение столичани дадоха възможност на Тихомир Желев да отбележи 3 точки, с които за първи път от началото на втората част „зелените“ излязоха напред при 58:57. Надмощието на нашите момчета обаче буквално секна и от този момент в следващите 2 минути беройци не успяха да вкарат нито едно нападение. Това даде шанс на столичани да дръпнат с аванс от 6 пункта 2 минути преди края. За съжаление, в последните секунди „зелените“ не намериха пътя към коша на своя противник нито веднъж. “Левски Лукойл” се възползва от това и постигна победа със 70:61.БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com