Берое загуби от Балкан в дербито на кръга в НБЛ

Баскетболният отбор на Берое загуби дербито с Балкан(Ботевград) с 65:75. Пред пълните трибуни в спортна зала “Стара Загора” двата тима изнесоха двубой, който оправда очакванията за дерби мач. Гостите бяха по-добрия отбор и закономерно спечелиха първата, третата и четвърта част съответно с 12:21, 17:20 и 16:18, докато беройци доминираха във втората четвърт, която завърши при 20:16. Зак Монахан, Остин Прайс и Иван Лилов завършиха съответно с 15, 14 и 13 точки за “зелените” от Стара Загора. От другата страна Марко Радонич и Димитър Димитров завършиха с 20 и 17 пункта. 

В хода на двубоя за Берое в игра се появи новото попълнение Седариан Рейнс, който бе привлечен преди борени дни на мястото на освободения Трей Моузес. Високият американец показа качества и на няколко пъти със свои блокади изправи на крака феновете на старозагорци, които бяха дошли в залата. 

Мачът между Берое и Балкан започна с минута мълчание в памет на футболната легенда Петко Петков, който почина на 10 януари на 73 годишна възраст. БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com