Сватби

Бареков призова за коалиция от ГЕРБ, РБ, ББЦ и ПФ

Широка дясна коалиция от ГЕРБ, РБ, ББЦ и ПФ да сформира правителство – за това призова Николай Бареков. Той обяви, че се отказва от мястото си на евродепутат.
В интервю пред Радио Пловдив лидерът на „България без цензура” обяви, че ще бъде депутат в 43-тото Народно събрание.

Той заяви, че от партията му искат широка дясна коалиция, която да се сформира с мандата на ГЕРБ и поздрави партията победител, че стартира преговори с всички политически партии.

От ГЕРБ обявиха, че са излъчили преговорен екип в състав Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, който в понеделник започва разговори с всички партии, които влизат в парламента.

Първи ще бъдат вторите по резултат след вота – БСП, които потвърдиха, че ще участват в преговорите.

Бареков призова преговорите за бъдещия кабинет да бъдат прозрачни, цитира го пресцентърът на ББЦ. Самият той обаче нямало да участва в тях по две причини – първо – ангажиментите в Брюксел за важни решения, които все още има в Европарламента, и това, че не иска присъствието му да нагнетява напрежение сред ГЕРБ. По думите му новият кабинет трябва да е с ясно разписана програма и е важно кои ще са министрите, за да осъществят реформите в образованието, здравеопазването и енергетиката.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com