Стара Загора

АФК Верея Стара Загора е Републикански шампион на България

Старозагорци взеха втория по сила републикански турнир в България “лига България”, след като на финала надиграха категорично Сините от София с 3:1 и станаха първия провинциален отбор печелил подобен ранг турнири организиран от Асоциацията по минни футбол. Това бе деветата поредна победа на отбора в целия турнир в който се включиха през месец март цели 68 отбора от цяла България.  Верейци надиграха тотално именития си съперник показаха класа и тактическа грамотност в всяка сфера от играта. Отбора на Сините е водещ отбор в София и е ставал шампион на неделната лига през 2012 г., но въпреки фактите това не стресна ни най- малко “зелените”, които контролираха мача почти през цялото време. АФК Верея започна много добре мача и не даваше никакъв шанс на съперника си да води играта, а точно обратното “зелените” стояха по компактно на терена и резултатите не закъсняха.
Защитника Костадин Костадинов заби два гола във 20 и 24 минута и така Заралии водеха със 2:0 на полувремето. На вратата на Сините бе именития вратар на Хъшове и националния отбор Добромир Абаджиев, който му се наложи за трети път да вади топката от мрежата си, след като Динко Динев вкара поредния си гол в турнира. Осем минути преди края Софиянци се добраха до почетния си гол и въпреки масираните си атаки не успяха да материализират и малките положения които имаха.
Така за пореден път Старозагорски отбор показа класа, спечели силен национален турнир и доказа, че Стара Загора е марка в мини футбола ни.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com