Свържете се с нас

Стара Загора

Арт зона на мястото на Стария съвет очаква зелена светлина

Published

on

Предложението за естетическа намеса на мястото на Старият съвет, което направиха преди месеци граждани, обединени във фейс бук групата „С любов за Стара Загора“ очаква своята реализация, обявиха днес част от членовете на екипа, работил върху идеята за зелена арт зона.

Очаква се това да бъде временно пространство до момента, в който Община Стара Загора реши как да се използва в дългосрочен план.

Тече подготовката на конкурс за ремонт на пространството между двата парка „Пети октомври“ и „Александър Стамболийски“, с цел реконструкция, благоустрояване и подобряване на градската среда.

Към момента се провежда и онлайн предварително гласуване по темата, като в анкетата са включени въпроси, касаещи конкретния участък между двата парка, на мястото на Стария съвет. Всеки, който желае, може да даде своите предложения до края на месец февруари.

По думи на членовете на гражданската група „С любов за Стара Загора“ два пъти е отлагана срещата им с кмета Живко Тодоров, за да се обсъди тяхната идея. Има отказ и от Съюза на архитектите да приеме  подобна намеса, въпреки първоначалния положителен отговор за подкрепа от местната администрация.

„Кметът Живко Тодоров потвърди, че тази вечер от 18:00 ч. ще ни приеме на среща, за да обсъдим нашето предложение за облагородяване на пространството. Имаме неговото устно съгласие това да се случи, сега очакваме и писменото му потвърждение“ – уточни Ваня Таралежкова, учредител на групата „С любов за Стара Загора“.

БНР

Стара Загора

„Берое“ отново отваря фенмагазина и ще продава абонаментни карти

Published

on

ПФК „Берое“ стартира продажба на абонаментни карти за оставащата част от домакинските срещи от сезон 2023-2024 г., съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.
Картите ще се продават от четвъртък (22 февруари) в Официалния фен магазин на „Берое“, който се намира на стадиона под Аязмото (северозападен вход). Магазинът ще работи до събота включително (14-18 ч.)
В деня на мача срещу „Лудогорец“ (26.02) абонаментни карти ще може да закупите и от билетната каса на южния вход.
Цените са както следва:
Обикновена абонаментна карта: 50 лв.
ВИП карта: 300 лв.
Продължете с четенето

Стара Загора

Двойно вдигат таксата за „Зелена зона“ в Стара Загора

Published

on

Двойно увеличение на таксата за паркиране в т.нар. „Зелена зона“ в Стара Загора предлага общинската администрация. Така един час престой за автомобил вече ще струва два лева, ако предложението бъде одобрено на предстоящата в края на месеца сесия на местния общински съвет. За Радио Стара Загора зам.-кметът Радостин Танев коментира, че това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част, като припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт. И е най-ниската в страната.

Предвижда се повишение и на годишните карти за бизнеса. От 500 стават 1000 лв., което излиза по 2,74 лв. на ден, уточни още зам.-кметът.

Танев допълни, че вече са отстранени и проблемите с повечето паркомати в града.

Работи се и по проект за цялостна нова система за паркиране в града. На автоматите ще може да се плаща с карти, ще има възможност да се виждат и свободните места за паркиране.

Продължете с четенето

Стара Загора

Условна присъда получи бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Published

on

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в хода на досъдебното производство между Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника на мъжа. Това става ясно от писмен отговор до Радио Стара Загора от Окръжен съд – Стара Загора.

Пред Съда извършителят е признал вината си за това, че на 28 ноември, миналата година без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните средства, е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Количеството е било в особено големи разбери  – марихуана с общо тегло малко над 15 килограма, на стойност над 300 000 лева.  

Издадена условна присъда  от 3 години „лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок. Освен това мъжът ще заплати и глоба от 10 000 лева. Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com