Стара Загора

Ангелкова: България ще бъде промотирана на индийския пазар

България ще бъде промотирана като туристическа дестинация на индийския пазар. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от “Фокус”.

Тя допълни, че между Индия и България вече има споразумение за конкретен план за сътрудничество в туризма. „Ние успяхме да се договорим и да подпишем конкретен план за действие с конкретни стъпки в него, който да реализираме още следващата година.

Маркетинговият инструмент сме го открили – това е Боливуд, защото за туристите е изключително важно да гледат тези филми и боливудските актьори са техни кумири, които следват навсякъде“, каза още Ангелкова. Индия е огромен пазар от 1.250 млрд. души, уточни още министърът. Тя допълни, че тази година у нас са снимани три индийски филма и е договорено още 10 филма да се снимат следващата година.

„Успяхме да поставим България на картата на световните инвестиции. Имаме още работа, за да докажем, че сме лоялен партньор на големи и известни хотели във високия клас, за да можем да привличаме и висок клас туристи“, каза още Ангелкова. Според нея България има нужда от инвестиции от страна на индийски компании, които притежават големи хотелски вериги от висок клас. По думите й, това също ще привлече туристи у нас.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com