Стара Загора

АБВ представи листата си за Стара Загора

Земеделие, здравеопазване, екология, образование, наука и култура. Това са темите, по които ще дебатират кандидат – депутатите от листата на АБВ по време на предизборната кампания.

„Удовлетворен съм от листата. В нея влизат млади и качествени хора. На тях ще разчитаме да представят проблемите на региона, както и начините за разрешаването им”, каза водачът на листата проф. Иван Станков.

Втора в листата на АБВ за народни представители в 43 НС за 27 МИР Стара Загора е д-р Фани Михалева. На трето място е 30-годишната инж. Мария Славова от Казанлък. След нея се нареждат Светлозар Димов, д-р Севдалина Тодорова, Милен Вълканов, Искра Георгиева от Раднево, Христо Гъчев от Чирпан, Десислава Желева от Казанлък, д-р Живко Желязков и 28-годишната Милена Тонева.

Средната възраст на кандидат-депутатите от АБВ е 35 години, четирима са под 29 години. Всички са с висше образование, двама имат научна степен, а един е докторант.

„Това са свестни хора, но от избирателите зависи да ги направим известни”, коментира д-р Евгений Желев, член на Изпълнителния съвет на партията. Той допълни, че при съставянето на листата е търсен баланса между хора с перспектива и бъдеще.

„Разчитам на младите хора в разрешаването на проблемите. Винаги съм се занимавал с обществените проблеми, но за първи път влизам в активната политика. Иска ми се да предам щафетата на всички тези млади и успешни хора”, допълни проф. Иван Станков.

Ето как ще изглежда листата с първите 4-ма кандидати:
1. проф.Иван Станков, ректор на Тракийски университет;
2. Фани Михалева от Стара Загора,експерт по специална педагогика;
3. инж.Мария Славова от Казанлък, инженер еколог;
4. Светлозар Димов от Стара Загора, работещ в ТПП;

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com